Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

El nem tudom képzelni hogy ilyen vékony (festék) rétegben tartósan rajta maradjon a fémen. De szerintem ez nem ide való. Ezeket a gyantákat a kereszt szán aljára gondolták. Lemarva az aljából néhány hernyócsavarral pozicionálva ki lehet önteni a hézagot az ágy és a szán között. Így az illesztés nagyja megspórolható. ( szán alja mart durva érdes felület, arra tapad az anyag, míg a felhántolt ágyazat valami formaleválasztóval van kezelve az öntés előtt. )

sufnituning

Aztán meg jön a gipsz és a vakolat!
Ugye csak jókedvre akarsz minket deríteni?[#nyes]

sufnituning

xit3medzv

0.3-0.4mm rétegben ajánlják, ágy köszörülés után
a magasság visszaállítására a szánon.
Nekem 0.3mm teflon volt betéve, de az alákerülő forgács tönkre tette, most bronz lemezt ragasztottam oda, finoman jár.
http://diamant-polymer.de/dia-downloads/01-TD-moglice-GB.pdf" TARGET=_fnew>Diamant

s2k5ycubj

A jó kedv az lételemem,az biztos. De ha érdekel elolvashatnád miket írnak erről az anyagról! Rendkívül jók a siklási tulajdonságai,szárazon sem rágódik össze és a kopásállósága jobb mint az öntöttvasnak. Tehát mi vicceset írtam?[#nemtudom][#nemtudom]

[#wave][#wave][#wink][#wink][#nevetes1][#nevetes1][#integet2][#integet2][#taps][#taps]

s2k5ycubj

A köszörülés előtt több értelme van...[#nyes][#nyes][#nyes]

jani300

Ezekre a ragacsokra speciel engem sem lehetne semmivel rábeszélni . Persze már elég öreg vagyok hogy ne támogassam az új technikát :)
Nem az ágyra gondolta szerintem ,hanem a keresztszán alá ,visszaemelni ,amit levett a köszörű .

vadember

Ezeket sikerült rábeszélniük, és még rajtuk kívül néhány ezer felhasználót.https://www.youtube.com/watch?v=WslzPeGNwGo" TARGET=_fnew>Diamant moglice

xit3medzv

"A köszörülés előtt több értelme van..."
?
Nem a feltöltött felületet köszörülik!
Az ágyat köszörülik és a csúszóprizmát illesztik a bázishoz magasságban, ezt töltik fel. (alábbi video is pont ezt mutatja)
Az már csak egy dolog, hogy ezt az anyagot nem lehet köszörülni, 125fokot bír max., ez egy fém adalékolt polimer.  

jani300

Jó . Láttam ilyen filmeket .Meg ragasztással felújított késszánt is , a javítás után jó pár évvel .Lejött ! Nekem nem tetszik . De attól még lehet jó . Kíváncsi lennék néhányra több száz munkaóra után .

jani300

Volt itt szó róla régebben egy kis szerszámköszörű kapcsán . Ott hallottam erről az anyagról . Nekem is tetszett . Próbálta itt valaki ?

s2k5ycubj

Ez tévedés,forgácsolható és köszörülhető.

xit3medzv

45éves a legöregebb referenciájuk, nagyon elterjedt, nem vudu. Persze lehet ezekben nem hinni, ez már csak stílus és izlés kérdése.
Illetve lehet rossz technológiával használni, zsírtalanítás nélkül, nem megfelelően kikeverve, maga az anyag nem garancia a sikerre.

xit3medzv

Példa vagy doksi a köszörüléshez?
Tudod vagy hiszed?