Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fakukac

Semmi extra?
Csak egy jó minőségű hajtómű olaj, és ennyi?

Révész Richárd

Nem vagyok eszterga szakértő, csak azt mondom amit a hozzáértéktől hallok.
Hátha jön valaki aki nálam okosabb, és megmondja a tutit.
Én simán beletenném, de szerintem Csuhás gyűjteményében megvan a könyve és abban biztosan leírták.

fakukac

Tényleg, a könyve.... ez eszembe sem jutott...
Nekem is meg van. Majd holnap meg is nézem!
Köszi a tippet! [#awink]

fisrcxuk3

Milyen autóba,milyen sebváltóba?

fakukac

Egy E1N sebesség váltójába milyen olajat kellene tenni?

Csuhás

Tescos autóba való sebességváltó olajat ( nem automatát ) Nagyjából hasonló viszonyok vannak mint egy autóban, gördülő csapágyazott tengelyek, fogaskerekek. Terhelés, és a hőterhelés jóval kisebb Szvsz bármilyen olaj jó erre a helyre de engem le szoktak ezzel hurrogni.

Motoros

Kösz szépen a fordítást. Sejtettem, hogy valami nincsen rendben a plakáttal, a kor karikatúrája is lehet.

fakukac

[#nevetes1][#worship][#awink] Köszi!

jani300

Ez érdekes téma . A Trabant váltójába pl. nem volt jó a "C" olaj . Motor olaj kellett bele , különben télen alig ment. Az automata olaj csak az ára miatt nem az igazi , szerintem . Én a motor olajra szavaznék akkor már inkább . De ez csak vélemény ,senki ne vegye készpénznek :)
Egyébként pedig gépkönyv !! :))[#integet2]

fakukac

4ybj8h3c8

Műhelyben csak nincs -20 fok munka közben...

jani300

Sose lehet tudni ... Az Oroszok majdnem mindig füles sapkában és pufajkában vannak a filmeken pl. .De ... a főorsóházba jó az orsó olaj ,akkor talán ide is elég a motorolaj . De csak én gondolom így ,nehogy már vita legyen . De azért láttam már "40" es hajtóműolajat meg "120"asat is . Üdv !

fakukac

szerencsére nálam van fűtés! [#eljen]

jani300

[#nemtudom][#eljen]hajrá[#integet2]

Csuhás

Ugyan lemaradtam az adok/veszek-ben egy lágyindítóról, így csak elvileg kérdezem: Megoldható-e egy ilyen eszközzel hogy egy eszterga kb 0.5..1sec alatt pörögjön fel elkerülve az indulási lökés miatti fogaskerék csattanást? Azt hiszem ha így működne akkor ez  jelentősen megnövelhetné a gép élettartamát.