Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

keri

fairtool.hu
1-3ezer forintra emlékszem mérettől függően

keri

http://www.fairtool.hu/fileadmin/user_upload/downloads/Katal%C3%B3gus_2014-2015/PDF/A_fejezet.pdf" TARGET=_fnew>Itt a katalógusuk.
Interaktív, szóval ha az árra vagy kíváncsi a cikkszámra rákattintva átirányít az aktuális árlista megfelelő helyére.

000000000

esetleg valaki Universal 3 géphez késszánt?

vjanos

Venni vagy eladni? :)

000000000

Bocsánat,,vennék!már irtam máshova is,és ott bővebben.

zozo

A rapid acélról nekem az jutott eszembe, hogy évtizedekkel ezelőtt méteres szálban adták, az öreg kovács püfölt bele egy kanyart, mert úgy volt rá szükség a gyalugépbe, aztán kapott valamilyen edzést is. Aztán gyalulták vele a randa lángvágott szélű kazánlemezeket.
De hőkezelni, edzeni kellett! Anélkül csak hülye kemény semmirevaló anyag. (valahol van is még nekem pár 10x10 vagy 12x12 keresztmetszetű szálam.)

Gyalugépbe/vésőgépbe jobb volt állítólag, mint a hasáb gyorsacél betétkés.

r6cvn479y

D60 as anyagnál olyan 200-300 fordulat de ez függ a fogás mélységétől függ hogy nagyoló vagy simító a fogás előtolás stb...
ha jól emlékszem akkor a gyorsacélnak a maximális vágósebessége 35m/sec  
V=D*Pi*N/1000 N=V*1000/D*Pi
V vágósebesség  
D átmérő  
Pi 3,14
N fordulat  

000000000

Elírtad, m/min a jó mértékegység, és van az 60 is gyorsacélra maximumként.

r6cvn479y

Köszönöm a helyesbítést , ezek szerint rosszul emlékeztem  [#fejvakaras]

Béni

Leendő profiknak kezdő tanács:
A gyorsacél gyakorlatilag közel nulla vágósebességet is elvisel. (A keményfém nem.)
A fölső határ az, amikor hűtés nélkül az acélforgács színe már nem olyan, mint a megmunkált anyagé. :)
(Sárgás, esetleg kezd kékülni.) Ilyenkor csökkenteni kell a vágósebességet!
(A színek az úgynevezett megeresztési színek.)

http://www.diszmukovacs.hu/wp-content/uploads/2009/02/izzitasi-megeresztesi_tablazat.jpg" border=0>

000000000

Sziasztok.most kaptam egy ajanlatot az 50 mm atmeroju aluminium rudra,es 5700/ fm aron adja a jaszberenyi uton a volt  metalloglobus..Letezik ez??

000000000

Bocsi,,plusz Afa!!

Vetesi75

Kb. 980Ft+Fa/Kg. Sokallod?

vjanos

Ez nem is tűnik rossz árnak...

Amúgy meg nem véletlenül gyűjti a c népcsoport minden lehetséges formában...