Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

a kés központ ban volt?! mert akkor szokta behuzni ha jol emlékszem!

000000000

vagy a kéziszán orsoja lóg! kotyog!

6rk75uezn

jogos a kérdésed,igen bár nem tudom mennyire kell pontosan középpontban lennie,gondolom 1-2 tized elmegy szódával,főleg ha jelen esetben egy 33mm átmérőlyű dologról van szó.

6rk75uezn

Igen a kéziszán orsólya  illetve nem az orsó hanem az anyája igen csak kopott,de már gyártatom le,na most ha az anya ki van attól szerintem nem kellene ilyet produkálnia,vagy "kéziszán orsólya lóg" alat konkrétan arra gondoltál hogy maga az orsó lóg a helyén?

000000000

ezeket mindenképp nézed meg,és ha a kéziszán lóg,akkor próbáld meg a fogás után ha oldalazol,hogy kicsit vissza tekered,a kurblit,a kotyogás ellenében! ha a dioban lóg az orsó,a munkadarab,a forgás tudja cibálni...

000000000

A késed tuti jó? nincs le pattanva a hegye?

6rk75uezn

A kés szerintem jó,majd teszek fel képet.Az az hogy ez átmérőzésnél jelentkezik,nem oldalazáskor,pedig ha a kéziszán anyája ki van akkor pont hogy oldalazáskor kellene gondoknak lennie szerintem.

000000000

Úgy irtad " lkezdek menni befelé" nekem ez oldalazás.. mindegy.ha a késsel baj van,kopott,törött,vagy lógás van,akkor szokott ilyet csinálni! amig megy az előtolás viszi valamennyire,az a felületen is meg látszik,mennyire szép,sima,egyenletes! ha behuzza,akkor az utolsó körnél mikor le áll az előtolás"" akkor belekaphat.. más okot nem tudok,kb ennyi.HA meg valami cső anyag.-az összenyomható kissé a tokmánnyal,igy nehéz jól szilárdan meghuzni! ha meg laza,ütne! viszont a cső anyagot,azt többnyire hosszában hegesztik,legalábbis sok ilyet láttam! a hosszanti varrat,még ha szép is,kiverheti a kés élét!

6rk75uezn

Igen rosszul irtam,befelé a tokmány felé,Lehet a kés lesz a ludas,kezdek rájönni marha sok mulik a jól köszörült késen.
Igen ezek hoszvarratos csövek.

000000000

Egyenlőre ez jöhet szóba,mert nem kesses a dolog!
De ha úgy alakul(a héten talán eldől,a céggel hosszú tárgyalásokat folytatok)akkor majd hívlak!
De csak ha biztos,nem akarlak feleslegesen hivogatni,áltatni!
Ha meg lesz még oké,ha nem,így jártam!

000000000

6rk75uezn

Hátha valamit én csinálok nagyon rosszul.

000000000

A felső képen mintha látszana hogy csorba! de az éle sem egyenes,nem tul szép! de ez az én véleményem!

000000000

Ez az öt század fog látszani az anyagban. A tokmánytól távolodva az egyre több lesz. Pláne, megtámasztás nélkül.

6rk75uezn

Igen az él sem egyenes már mert kezd az él belemenni a forgácstörő árokba.