Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

A hossza 70 cm.

000000000

a fotokon állati csalóka,nagyobbnak néztem! legalább 100 cm es nek. köszi

000000000

Sziasztok!
Eszterga gépet szeretnék venni,de mivel csak úgy mond hobbi célra,így nem sokat költenék rá!Talán fél évente lenne rá szükségem,de akkor nagyon!Ami a lényeg asztali,(műszerész)esztergára lenne szükségem.Nem ártana ha 220-voltról menne,így nem kellene invertert vennem.Kinéztem több márkát,Hyundai,Asus,illetve Optimum!Az említettek közül a befutó ár/érték arányba a Hyundai lenne a befutó!Tudom Kínai meg minden,de mégis,mit várhatok egy ilyen géptől!Van valakinek tapasztalata?Egy kérésem még lenne,mivel én is tisztában vagyok a Kínai "remekművekkel"így azt ne ecseteljétek.Inkább  tényleges,dolgokra gondoltam,mint például mit lehet várni egy 220V/500W-os motortól,esetleg meghibásodás,élettartam.A segítséget,választ előre is köszönöm!

r6cvn479y

Helló  
Motorikusan soha semmi probléma nem volt vele, volt mikor egy egész napot ment szinte folyamatosan , itt általában a műanyag alkatrészek azok amit tönkre mennek .(plusz az öntvény dolgok kicsivel tovább bírják de ezeket sem árt kicserélni acélra )
megvásárlás után újra fel kell építeni a gépet ,de utána egy használható eszterga .

000000000

Köszönöm Tamás!
No ilyen,vagy ehhez hasonló,számomra értékes hozzászólásra számítottam!Én a 350-es szériát(típust) néztem ki,amibe a fogaskerekek mintha műanyagból lennének!De talán egy szaki,legyártja fémből,megfizethető áron!
ez lenne az:http://barkacsgep.co.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=250&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=68http://barkacsgep.co.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=250&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=68" TARGET=_fnew>gép

000000000

Tamás neked mióta van meg,és melyik típus?

000000000

Sajnos a barkacsgepek alkalmi hasznalatra vannak kitalalva,es az ember sokszor beleesik abba a csapdaba,hogy na meg ezt,na meg ezt befejezem!! A gep meg mar tuz forro! Vigyazni kell,nm szabad tul terhelni,mert sokkal gyengebb a felepitese mint az iparinak! Alkalmi hasznalatra van!  Valahol olvastam hogy az einhell eszterganak a foorson belul valami muanyag cucc mar alapra gagyi,es loghat,vagy logni fog a foorso! Azt is tudni kell hogy a barkacsgep sokkal tobb muanyagot,spiatert tartalmaz,hogy olcson lehessen gyartani tomegevel! Erre szoktak mondani nincs benne anyag! Ettol fogva hamarabb is megy tonkre! Ha az ember hosszu tavra gondolkozik,inkabb iparit vegyen,es meg kimelheti magat egy csomo idegeskedestol!! Naponta minimum 30-40 reklamaciot inteztem kinai gepek ugyben! Az eszterga eseteben talan az agy ami jo lehet,talan az tuti...

000000000

Persze lehetnek kivetelek! Nekem volt olyan vasarlom aki sz Ausztriai aruhazakban is vasarol,es szent meggyozodese,hogy kint ugyan az a marka,tipus,jobb! Ami azt jelenti,hogy oda viszik a jobb minoseget! Hozzank meg az aljat!

000000000

Értem köszönöm!

000000000

Ebben lehet valami!
Anno mikor még kamionoztam,kint vásároltam hoffer(aldi)meg lidl,stb.Ugyan az a márka,esetenként még olcsóbban is,sokkal tovább bírta,mint itthoni társa!

r6cvn479y

kb 2 éve van meg ,Hyd 500 as de én rengeteg mindent kicseréltem rajta.

r6cvn479y

Ez való igaz hogy nem ipari méretű a gép.
én kicseréltem szinte mindent ami műanyag és öntvény volt , fogaskerekeket újra lettek fogazva c45 ből így most tudja a metrikus és a whitworth menetet  , fogasléc c45 , szegnyereg végénél lévő műanyag szintén ki lett cserélve S355 re , új keresztszánorsó c45 + bronzanya  
lakat szekrénybe lévő műanyag valami is fém és a legfontosabbat majdnem elfelejttem új -II- 0,05 nóniusz , szegnyereg morse-2 ről 3 ra rözsárazva  

000000000

Uhhhh!
Akkor így már elég drága dolog!
Vetekszik egy ilyen kategóriájú Optimum gép árával!Arról elég jókat mondanak!

000000000

Egy pelda!nm akarok egy ceget sem futratni,de a barkacs csavarozo gepekben minden fogaskerek muanyag,a Metabo ban minden fem! Nehezebb,de sosem nyekken meg! Evek ota hasznalom,okos toltoje van,merit,tolt,karbantart!es ma is tudja a majd 2 Ah t..a barkacs tema,fel,egy ev az elet tartam! Meg a bosch is! Egy ev! Nm veletlen hogy a barkacs ra fel ev gari van az akku ra! A metabo 3 evet ad! En azt mondom,ha ra er,varj kicsit,es gyujts egy oregebb de ipari gepre!

r6cvn479y

Kolléga nagyon baráti áron megcsinálta a fogaskerekeket . a többit én csináltam nagyobb szerszámgépen . vas meg minden ilyen helyen akad :D