Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

8bbxs0sh7

Csuhás

Remélem jól értem a kérdésed. Szóval ezeket a patronokat nem a tokmányba fogják. A tokmányt levéve egy kúpos hüvelyt kell a főorsó furatába dugni, abba megy a patron. A patron behúzására egy menetes végű cső szolgál aminek a legegyszerűbb esetben egy sima kézi tekerője van a főorsó túlsó végén.

8bbxs0sh7

Esetleg nem tudnád képpel illusztrálni?

Csuhás

Ezen a képen látod a behúzószárat. Ami itt egy menetes ütközőt is tartalmaz. Illetve a főorsóba való hüvelyt is. A hüvely elején egy menetes gyűrű van amivel a ki lehet húzni az orsóból a munka végeztével.

http://www.gportal.hu/portal/e3n-eszterga/image/gallery/1198318918_93.jpg" border=0>

8bbxs0sh7

Köszi! De sajnos nem tudom megnyitni a képet. frissadam@gmail.com-ra átküldhetnéd. Köszi előre is!

Csuhás

A képet tartalmazó oldal nem szereti ha linkelik a képeit, ezért nem jelenik meg. Berakom máshogy:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/Linkelt_kepek/patron.jpg" border=0>

000000000

000000000

Ja,,utolag! Csak hogy tudjatok!! Semmi sem nemet! Azok a gepek amik nemet felirattal vannak,sosem latta nemet orszagot! Persze lehetnek premium kategoriak,,de nagyon keves! Nalunk pl a Meister szerszamok full nemet,minden csomagolasa,felirata,a neve!! Es egyenesen a kinai import kamionnal jon! Sosem latta a nemeteket! A nemetek leadjak a rendelest es a kinaiak legyartjak! Persze fillerekert! Sot,a sajat markas cucccokat nm is rendelik,az mind repi cucc,,ingyen!! Volt olyan vasarlom,aki kinai volt,es boltja van! O ugy vasarol kinabol,hogy kontenert rendel,ami vegyes! Bicikli,vasalo,radio,turulkozo! Minden!! De filkerekert!! Meg vesz 2..3at es olcson! Mintha a kinaiak takaritananak,es ide kuldenek a szemetet! Te meg meg veszed! Az einhell is nemet,de sosem latta a hazajat,csak a neve az!  KINAI!!!!!!

000000000

Hello. mennyi egy ilyen gép?

000000000

Tudna e abban segiteni valaki,hogy a kis gépek,amiket kapni,pl einhell,Hunday,stb,,azok előtoláson,ha végig ér a szán,van ütköző? magátol lekapcsol az előtolás,vagy ezt sasolni kell? Én eddig csak nagy gépeken dolgoztam,amiken alap volt a szán végén az ütköző,ami még állitható is volt,és a szán ha koppant az előtolás végén,le kapcsolt! vajon ezek a kis gépek,universal3 tudnak ilyet? köszönöm.

9pk59nuy

Egyik kis gépen sincs ütköző!

De egy ügyes tulajdonos megoldhatja a problémát!

000000000

A jó reflex re gondolsz? vagy lekapcsol az,de ütkőzőt kell csinálni?

hostya

Nincs ütköző, és ez nem véletlenül van így..!

Ezeken a gépeken (általában)nincs vonóorsó, hanem csak vezérorsó van.(menetes)
Tehát ugyanazt az orsót kell használni az előtoláshoz is és a menetvágáshoz is.
Ha lezárt lakatanyával (bekapcsolt előtolással) nekimész az ütközőnek, akkor annak géptörés lesz az eredménye.. (többnyire a -műanyag- cserekerekek lesznek az áldozatok)

000000000

Igy értem,köszi.. Akkor érdekes lehet a menetvágás is! bár nem akarok soha menetet vágni,

hostya

"Akkor érdekes lehet a menetvágás is!"

Ezt meg én nem értem.. [#nemtudom]
Mit tartasz(gondolsz) érdekesnek a menetvágásnál?
Csak azért kérdezem, mert közben megnéztem az adatlapodat..