Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Lehet állítani, be van hasítva az anya és van benne egy hernyócsavar.
Nekem is lötyög 5 osztást, de már nem tudok többet állítani.

000000000

A hernyo csavart befele kell tekerni?

Csuhás

B.Zoli válasza alapján: befelé

000000000

Igen.probaltam.nm lett jobb.jo igy marad.

B.Zoltán

Most vettem szét nem hernyócsavar van benne, hanem lapos fejű tehát befelé kell csavarni.
De valószínűleg inkább vedd le a szánt és nézd meg hogy mennyi rés van az anyán. Lehet hogy kalapáccsal meg kell ütögetni,mert a csavarral nem bírod összébb húzni.

000000000

Nekem egy pici kb 4 es hernyo van benne,ami kb 5mm hosszu.a szan tetejeben,valami kis rez perselyben,ami lehet a dio resze.de szetszedem mindjart..

000000000

meg van a dio,és abban alulról egy kicsi imbuszfejü csavar,de a dió bevágása már össze ér,igy fesziteni nem lehet. talán pár tizedet még kitudnék reszelni

Csuhás

Ha még maradt a menetből akkor simán reszeld/fűrészeld tágabbra a hornyot hogy tudj még feszíteni rajta.

keri

Nemtudom, lehet én vagyok csak hülye, de ha annyira kopott akár a persely, akár a rúd, akkor én kicserélném.
Elsőrangú kéregedzett, köszörült rudat lehet kapni pl a kláviónál nem pár ezer forint/méterért, a bronzperselyt meg gondolom bárki megesztergálja neked itt, akinek van anyaga hozzá.

000000000

Meg probalom reszelni,de kibirhato.ha meg sem,majd csere.valahogy..

Csuhás

Itt ugyan trapézmenetes orsóról és anyáról van szó. De orsót lehet venni, ha a kopottnak bonyolult a vége akkor elég csak a menetes részt lecserélni, bronz anya pedig magán a gépen is gyártható. Ha bonyolult alakú akkor ott is lehet egy gyári anyát leesztergálva csak a menetes részt cserélni.

x2ph5v66y

Sziasztok
Kecskeméten a hidracél bt forgalmaz nagyon sok féle anyagot (acél alu réz műanyag stb)
Olyan méretet vágnak amilyet kér az ember.Van honlapjuk érdemes szétnézni.Lehet hogy postáznak is egy telefont lehet hogy meg érne.  

vjanos

Igen, Svejk szokta ajánlani őket. Asszem futárral küldenek, de ez ugye elég rosszul tud kijönni kisebb értéknél.

Én csak azt nem hiszem el, hogy az ország vízfejében nincs egy ilyen hasonló képességű vaskereskedés sem... [#falbav]

000000000

Jo reggelt. Sracok,mekkora tema digitalis kijelzore tenni a hossz,es a kereszt szant?  Egy kis kijelzore gondolok,es hozza ami az elmozdulast meri,kb...

Vetesi75

A szán elmozdulás közvetlen mérése az jó dolog. Legprimitívebb esetben a digitális tolómérő megfelelő helyre való felcsavarozása nem túlzottan megerőltető feladat.  :)    
Hagyományos orsón keresztüli enkóderes megoldások nem jók semmire.