Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

50 uF tól nem lesz valami nagy inditónyomatéka annak a 750-es 3 fázisú motornak!!Ha üzemi kondiról van szó akor nem szóltam bár én egy ilyen motorra inditónak egy 125-160 uF-ost tennék üzeminek meg egy 35-40 uF-ost.

svejk

Esztergagépet nem szoktunk terhelés alatt indítani, ergo indító kondi sem kell, az egyébként is mindig nyűgös.

Menetvágásnál a hirtelen irányváltás más probléma, de az majd kiforrja magát.

Úgy is előbb utóbb frekiváltó lesz azon az esztergán :))

r6cvn479y

Erre pontos szabály nincs de általában 5uF ot szoktak rakni 100W onként több tényezőt is figyelembe kell venni pl melegszik e a motor illetve nem-e ad furcsa hangot , és állandó üzemű a kondi . de ezt csak akkor lehet megcsinálni ha rá van írva a motor adat táblájára a 220/380

6rk75uezn

Igen igen,pl nekem 2 ékszijáttételel az 1,5Kw-os 3 fázisú motor csak is üzemi kondival tuti nem indulna el,(pedig tényleg csak egy kis 125 ös 4-5kg os tokmányt indit meg),igy ezek a 3 fázisú motorok 1 fázisról nagyon gyenguszka inditónyomatékkal birnak.Én is egy freki váltót javasolnék,miután a kis oszlopos fúrómon motort cseréltem (3 fázisú 370w-os) és freki váltóval hajtom azóta ég és föld a különbség,sokkal többmindenre használható (pl ecsetdrót korong,fordulat le és furatokat is ezzel takaritom ki).Egyépként a Toyo denki freki váltókat ismeri valaki,Lenne most egy 1 fázisú 2,2kw-os.

000000000

Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólást!
Úgy néz ki freki váltó lesz belőle!
Abból elég egy 1-KW-os?
Vagy mi lenne ha vennék egy 220V/550W vagy 220V/750W-os motort?
Jobb-bal forgásirány megmarad a frekiváltónál?
Bocsi a sok kérdésért,de még nagyon tanuló vagyok ezen a téren!

000000000

"oszlopos fúrómon motort cseréltem (3 fázisú 370w-os)"

Oszlopos fúrógép ás 370W?
Szerintem, kevered a villanyborotvával.
Mert ide az előtoláshoz talán elég lenne.
Esetleg a hűtővízhez elég lehet.

jani300

Szia ! Igen ! 370w ! De nem felvett !
Mindem Magyar asztali és oszlopos fúrón ez van , és nem mondanám gyengének . FA16 , FO16 ?

jani300

Az elmúlt  napokban vettem egy UF 222 előtoló motort az azért 1700 W .

000000000

"Magyar asztali és oszlopos fúrón ez van"

Bocsi, de nem kevered a vajköpülővel, vagy valami hasonlóval?
Egy oszlopos fúrógéppel könnyedén telibe fúrsz előtolással akár egy húszas fúróval is. "Vasra" gondolok. Nem langyos kólára!
Ez a mutatvány nem kis varázslat lehet egy 370W -os motorral.

svejk

Első lépésként nézd meg, hogy meg van-e mind 6 kivezetése a motornak, azaz át lehet-e kötni delta 230V-ra.
Ha igen akkor veheted a frekiváltót.
igen lesz irányváltásod meg minden amit csak akarsz :)

Egyébként milyen esztergát sikerült szerezned?

jani300

Öregapám mondta vót : Má megen !
Szerinted mit jelenhet a "16".
De a legkisebb ékszíjtárcsát szokás kisebbre venni a motoron , az orsón a nagyot meg nagyobbra . Megpróbálhatod lefogni :)

000000000

Honnan veszed ezt a bődületes baromságot?
Az oszlopos fúrógépen fogaskerekes hajtómű van, mint mondjuk egy esztergán.
(A főorsónak is, meg az előtolásnak is.)

Tényleg muszáj hozzászólnod, amihez halvány lila elképzelésed sincsen?

jani300

Hílynye a mindenit . Keress már rá egy FO22 VAGY FO32 ES OSZLOPOS FÚRÓGÉPRE .  Utána beszélhetünk a baromságokról ,ha még lesz hozzá kedved .

000000000

A kedvedért rákerestem.
Ezen a néven és barkács asztali fúrógépet találtam.
Megnyugodhatsz!
Nem vagy egyedül azzal, hogy rosszul tudsz dolgokat. (az se enyhítő körülmény, hogy már régóta)

Annyit segítek neked, hogy a szakkönyveket nem a boltosok írják. Akik esetleg csak éppen átcsúsztak a boltos vizsgán.

Kellemetlen olyanokkal beszélgetni, akikről menet közben kiderül, hogy nem tudják, miről beszélnek.
Nyomják a rizsát a bitekről, bájtokról és amikor ahhoz a részhez érnek, amikor ezeket olajozni kell, akkor már gyanús, hogy nem arról beszélnek, amiről én gondolom.

000000000

Te most olyasmit írsz, hogy olyan, mint a sütőlapát, csak ennek hosszabb a nyele.

Az ritkán fúrógép!
Még ritkábban oszlopos.