Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Azt gondolsz amit akarsz ,azért se veszem a lapot . De vannak itt forgácsoló szakemberek , akiknek talán még van is ilyen kb 30-50 éves gépük . Hátha nem mondanak baromságokat . Eddig azt hittem , legalább jártál már forgácsoló műhelyben .

e7c897sd8

Miért szemeteled tele ezt a topikot is? Cím: Esztergálás! Valahogy a témánál kellene maradni!!

000000000

ne legyél már ilyen szigorú egy hobby fórumon
:)
oszlopos, aminek oszlopa van, asztali, aminek asztalja van.
kész

jani300

Nem küldök fényképet ! De nekem van FO16 is és FO 22 is . Utóbbi kb 600 kiló .

jani300

Most még Te is ? :))

r6cvn479y

http://data.hu/get/5038249/fo_23_32_furogep.pdf  
Fo 23 /32 gépkönyve  
gépkönyv szerint 1 /1,7 KW teljesítményű

jani300

Nem fogom most letölteni . D

r6cvn479y

Nálunk a cégnél mind a két típus van Fo 16  ill Fo 32 holnap meglesem az adattáblájukat hogy mit írtak annó rá :D

jani300

De kétféle típus van , a régebbi egy kúpkerék hajtás kivételével tisztán ékszíjas . De legyen boldog a szegelős .

PSoft

Volt már régebben is ezen a Fórumon vita,az oszlopos,kontra asztali fúrógépről.

Lehet,hogy én maradi vagyok,de nálam az oszlopos fúrógép fogalma,valami http://www.kovacsgepker.hu/images/gep/dscf1847.jpg" TARGET=_fnew>ilyesmi gépet takar.
Egyszer,majdnem vettem is egyet,nagyon kedvező lett volna az ár.
Egyedül az tartott vissza,hogy azon a gépen,függőlegesen a tetején volt a főorsó motor.
Hogy végül is miért nem vettem meg?
A függőlegesen szerelt motor miatt...nem fért volna be a műhelybe.:))

000000000

Svejk!
köszönöm a gyors választ!
egy Magyar 34-éves gép!
Pontos típust a volt gazdi se tudott mondani!
110-cm hosszú a masina,450-es csúcstáv,6-sebesség (ékszíjtárcsa variációval),ágy felett elfordul 20-cm,ja igen a tokmány furat 22mm,és kúpgörgős csapágyozású!Kaptam hozzá álló/forgó csúcsot,fúrótokmányt,egy-kést(ja igen azt is vennem kell,lapkásat tartóval együtt),meg még pár apróságot!Így 60-pénz volt!Szerintem megérte,ahogy a mostani árakat néztem!

000000000

Felőlem tollseprőnek is hívhatod.

A gyengébbek kedvéért.
Az asztali, mindig asztalon van.
Az oszlopos, meg a padlóra rögzítve. Ha már annyira bonyolult.
Nem ez az egyetlen különbség!
Csak a szerényebb képességűek kedvéért.

jani300

Mondjuk ennek azért nem függőleges a motorja :)
De ez az FO 22 vagy FO32 . A motor előtt van egy kisajtó . Szegelgetek olyat még tuti nem nyitott ki . Ott vannak az ékszíjak . Az FO-FA 16 nak ugyanaz a fúró része , csak más az oszlop és az asztal . Attól hogy kisebb azért még oszlopos .

jani300

Azért pont most nem kéne a képességeket firtatnod . Talán .

000000000

Ha már annyira esztergálni akarsz.

Szemre sokszor nincsen különbség a leszúró, beszúró kés, vagy a lapos menet kés között.
Olyan is van, hogy a véső szerszám betétje is hasonlít egy beszúróhoz.
Aki tudja is őket használni, véletlenül sem cseréli össze őket.
Mert, nem csak névben van közöttük különbség.
Hanem?
Egy lapos menetkéssel be lehet szúrni, de egy beszúróval nem kell megpróbálni menetet vágni.
Nevezd el őket tarhonya szaggatónak.
A gond, hogy a fene nem fogja érteni, hogy mit is szeretnél.