Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

akkor most megtanultál valamit a fórumozásról!

KoLa

Nem tudom hogy milyen ceruzahegyeződ van!?

jani300

Ezt viszont nem értem .

KoLa

Akkor, még nem tanultad meg!

jani300

Önuralmat azt tuti hogy tanultam .

000000000

Szerintetek hogyan lehetne lagyinditast megoldani egy uni3 as gepen? Mivel azonnal indul,az elotolast elegge durvan veszi,es felo hogy torhet egy fogaskerek..ha lassan indulna,akkor volna ido betenni a kart..van erre valami elerheto megoldas? Nm tudom a lagyinditasu nagy flex hogy van megoldva,de olyasmire gondolok!

6rk75uezn

ÓÓÓÓ bocsánat én irtam rosszul,igaz is nem oszlopos hanem asztali fúró,igen 370w-os a motor rajta és 12-14-15 ös furatokat telibe nyomkodom 6-os 10-es lemezekbe,sokszor több db-ot összefogatva és hűtéssel kenéssel nem érezném annyira gyengének.
Annyira nekem se tetszik ez a szegelős gangnem,dehát ez van,nem vagyunk egyformák.

6rk75uezn

Én is szivesen megnézném a gépet amit vettél!!Várom a képeket.

keri

000000000

Sieg 1. "Többfunkciós".
A saját motorjával nekem még nem sikerült mentet vágni.

000000000

Nálad már ott bukik a mutatvány, hogy a tényeken, tényekkel akarsz vitatkozni.
Biztosan új dolog neked, de pl. a kereket, meleg vizet már régen feltalálták. Ezen nem kell már rágódnod.
Olyan mint az egyszer egy. Elég, ha megtanulod.
Nem kell megideologizálni.

Te bizony, parázs vitákat folytatsz arról, hogy pl 5 * 8, az szerinted nem negyven. Szerinted a negyven, az már túlhaladott elképzelés.
Ilyenbe azok bonyolódnak, akik nulla tudással fognak neki a dolognak.
Ezért aztán nem vita lesz a dologból.
Azok, akik a szorzótáblát, ABC -t, stb. akarják újra értelmezni, feltalálni, inkább tanulni kéne. A fent említett dolgoknak meg elég, ha csak a dallamukat jegyzik meg. Nem kell a lent és a fent fogalmát újra definiálni.
Azért nem, mert adott.

000000000

"370w-os a motor rajta és 12-14-15 ös furatokat telibe nyomkodom 6-os 10-es lemezekbe"

Ja!
És akkor felébredtél.

Csuhás

Kezdetben csak egy kínai fúrógépem volt. Egy darabig javítgattam. Az első dolog volt hogy a motorját lecseréltem mert idegesített hogy 10-es fúróval meg lehetett állítani ha egy kicsit haladni akartam. A mostani háromfázisú 750W-os kis fordulatú motort már nem fogja le semmi

000000000

Jobb lenne, ha picit szerényebben, nagyobb tudás mellett osztanád az észt.
1. 370 W forgácsolási teljesítmény bőven elég 12-es fúráshoz (még k=3000 N/mm2 acélhoz is).
2. Ehhez ilyenkor 1 W alatti előtolási teljesítmény kell.
A #31070-ben (ahonnan a sok nagyképű, műszakilag is helytelen dumád indult) te a 370W-ot előtolási P-nek is keveselted, azaz ~400 szorosan melléfogtál.
Jobb lenne, ha tartanád magad is az amúgy helyes mondásodhoz: "Kellemetlen olyanokkal beszélgetni, akikről menet közben kiderül, hogy nem tudják, miről beszélnek."

jani300

Ja ! Látom Te is felébredtél ! Valami okosabbat is álmodhattál volna :(
Olyan hogy nyomaték váltó , az még nincs meg ? :)