Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

A szárát elég lenne acélból ( finommenet + loctite rögzítés )

iy567t72g

Sajnos igen :-)
Egyébként a debreceni beszélgetésünk alapján kezdtem átépíteni a gépet és ugye azok alapján a lakatanya létfontosságú. :-))

KoLa

A félnek, a fele mert nincs szemközti pofa'!?[#wave]
Ha egy ilyet kiesztergálunk akkor egyből, kettőt kapunk!Négypofás tokmányban visszafogható!
Az ilyesmit, élvezetből szoktam csinálni!ingyé! ha kapok hozzá anyagot , rajzot ,postaköltséget, és időt![#wave]

iy567t72g

Szó mi szó, elég gagyi megoldásnak tűnik :-(
Lehet megpróbálkozok az "esztergálással"csak még nem tudom hogy kezdjek hozzá. :-))
Végül is valahol el kellene kezdeni :-)

KoLa

PSoft

Jah,...
Nehogy máá "élvezkeggyé",ott a pad előtt!!!:))

iy567t72g

Miért is bocsi????
 Örülök a felajánlásnak és lehet, hogy élni fogok vele ha még áll. :-)
De muszáj próbálkoznom a számomra igen magasra tett léc megugrásával is. :-)
A gagyi megoldást a gyári megoldásra értettem.

lari

Egy érdekes öszvér masina
http://www.youtube.com/watch?v=7rSJYB6mJNU" TARGET=_fnew>eszterga fúró maró gyalu

KoLa

Azért mert, azt hittem hogy, nekem írod!-
"elég gagyi megoldásnak tűnik"!

iy567t72g

Neeem!! :-)Bocs ha félreérthető voltam.:-(
Meg aztán a segítőszándékra ily módon reagálni nagy bunkóság lenne részemről.Ráadásul egy földimmel szemben :-))
A gyári megoldás gagyi, szerintem. Látszatra úgy néz ki hogy ezt a menetet öntéssel állították elő és eléggé porózusnak is tűnik.

keri

Az hagyján, de én most megfúrtam ezt az öntvényt és olyan könnyen és gyorsan viszi a fúró mintha fából lenne.
Vasnak vas, mert fogja a mágnes de valami égett olaj, meg hamu szaga van.

Szirtimorc

Szia!

Ugyan ilyen típusú gépem van, ma szedtem szét pont ezt részét. Nálam hibátlan a menet, de az anyag elég hitványnak tűnik. Nekem is még magas a léc egy ilyen legyártásához. Szóval arra lyukadnék ki, hogy ha valaki gyárt egy teljeset belőle, a maradék felére vevő lennék, még mielőtt az enyém is tönkremegy.

Köszönöm!

M

KoLa

OK! akkor küldj rajzot! majd elfelezitek Szirtimorccal!

Vetesi75

Duplán megesztergálni a két szárát a négyszögacél két végére, az anya helyét kifúrni nagyobbra mint a névleges átmérő*. Ezt követően teleönteni (forrasztani) rézzel vagy bronzzal (ide lehet elpasszolni a bronzforgácsot!), kifúrni, menetelni, kettévágni...  
*Az acél ráhagyásával zsákfuratként a legegyszerűbb - a felesleg későbbiekben lemunkálható.

Szirtimorc