Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

Nyugodtan írtam már vagy egy hete, de asszem nem kaptad meg.

595852ar

Az én mail címem látható, megtennéd hogy rám írsz?

000000000

550W motor van a gépen. 6 sebességes ékszíjpakolós a játék. 120-2000 1/perc. Frekiváltóval persze nagyobb az állítási lehetőség.

mg6pj03ss

Üdv. Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni.Egy golyós csapágy külső rolnijába kellene seeger gyűrű hornyot beszúrni. Milyen késsel lehetséges ez?(ez egy speciális csapágy biztosítás miatt kellene).

000000000

Éppen necces az 550 W, de szép lassan, óvatosan azért tudsz boldugulni majd vele.
Ha a 120 1/min fordulatot ékszíjakkal elő tudod állítani, akkor kb. 400 W hasznos marad (áttétel hatásfok).
Ezzel a teljesítménnyel acélt 120-as fordulaton 200 mm-es átmérőn 0.5 mm fogással ~ 0.2 mm/ford előtolással tudsz forgácsolni.

sufnituning

Próbáld meg 1mm-es gyémánt tárcsával szupportköszörűvel esztergán.

Robika37

"rosszul" megköszörült forrasztott lapkás le/beszúrókéssel szoktam.
A lényege az, hogy a szépen megköszörült (élen kicsi élszalag, gyémántkővel simítva)az csak csúszik rajta nem tudja "elkezdeni" amelyik késnek kicsit kipattogzódott köszörülésnél az éle az szépen belekezdett és el tudtam vele készíteni.
Robi

uzahitefr

K10 késel szerintem 2 köszörülésel megoldható. Én is ezzel szoktam csinálni.

mg6pj03ss

Köszönöm a segítséget!

Csuhás

Nemrég ugyanilyen hornyot késtartóra asztalosszorítóval felfogott kisflexel vágtam be a csapágy gyűrűbe.

mxjj54gxi

És szerinted a négypofásnál nem ennyire lóg ki?

svejk

Bármely hihetetlen még mezei gyorsacél késsel is lehetséges. Nem egy köszörülésből.
Mint írta más valaki, megkezdeni nehéz, de később a már esztergált felületet könnyebben bontja a kés.

keri

Egy szóval nem mondtam hány pofás tokmány.
Csak kiszámoltam hogy mennyire lóg ki.

160-as tokmány 3 lépcsős pofája a sugár 1/3-ával fog kilógni. Azaz 160+160/3=213,333

mxjj54gxi

"Szerintem pont nem ér bele még, ha hármas tagolású a pofa. "

Ezt írtad, erre kaptam fel a fejem.
Merthogy tök mindegy hányas a tokmány, minden esetben ugyanannyira fog kilógni, és ez mindig az anyag sugara plusz a pofa érintkezési felülete és a külső széle közötti távolság lesz.
Egyáltalán nem biztos, hogy éppen a sugár harmada

000000000

Sziasztok!

Fogaskerék maróra lenne szükségem, 0.35-ös modullal. Hol tudnék beszerezni? Sehol sem találok.
Üdv.: nils