Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

kuv5p7226

A csigavonalban működőre vagy a 8 darabos készletre?

000000000

Szia!
Jó kérdés :-)
Egy hasonló fogaskereket kellene legyártani mint rez:
http://www.electronic.hu/Hobby/RC_modellezes/RC_modellezesi_alkatreszek_anyagok/acel_homlokfogaskerek_modul_05
Egy kávégép multiszelepében van, sajnos elette a rozsda. Van 0.4-es és 0.3-as modulmaró is a cégnél, de sajnos 0.35-ös nincs. Kellene szereznem, hogy le tudják gyártani. Én vállaltam a beszerző szerepét :-)

KoLa

P20-al is be lehet szúrni simán, egy darabot!
Jól kell élezni és megy!  

KoLa

Valamit mellényomhattam!?

KoLa

A csapágy 62hrc, a HSS szintén! egy P20-s késsel le lehet esztergálni kerekre egy 12x12-s rapidot!

mg6pj03ss

Minden nehézség nélkül sikerült P20-as késsel beszúrni a csapágyba. Komolyabb feladatnak gondoltam ezt. Köszönöm a hozzászólásokat!

keri

Nem a pofák számát mondtam hanem a tagolását.
Vagy lépcsőjét.
Általános tokmányokat úgy tervezik, hogy kb. 1/3ra tud kilógni a pofa belőle. Biztos van más fajta is, ezért írtam oda, hogy hármas tagolású.

Szóval kérlek ne rugózz ezen, hanem inkább írd le hogy ha nem D+D/3-ra lóg ki a pofa akkor szerinted mennyire?

KoLa

[#eljen]Ügyi vagy![#wave]

mg6pj03ss

mxjj54gxi

Nem rugóztam, hanem nem értettem.
Szimplán ennyi
Így most értem.

zozo

-nem lehet, hogy az a modul valójában Diametral Pitch? Mert a 72DP  az 0,3528modulnak felel meg.

s73tgf9vg

Sziasztok!
Nézelődök Vaterán eszterga tokmányokat keresve, nagyon sok eltérő sorszámú külső pofás van. ez tényleg annyira nagy tragédia és nem lehet vele mit kezdeni? Ahogy látom jóval olcsóbbak ezek a tokmányok. Mik a hátrányai ennek?

jkrz3gwi

Tiszteletem! Tegnap írtam az adok-veszek be, de nem jártam nagy sikerrel, így engedelemmetekkel ide is beírom a problémám. Vásároltam egy evig k300-as köszörűt és sajnos hiányzik rolla a tengelyeken lévő közgyűrű. Esetleg, ha valakinek volna egy vagy kettő [#eplus2] feleslegben nagyon örülnék neki, de már annak is örülnék, ha láthatnák egy képet rólla, hogy hogyan is néz ki. Esetleg egy pár fontosabb méret, hogy magam is letudjam gyártani. A tengely maga 28mm átmérőjű és kúpos.[#help][#help]

jkrz3gwi

Tudom, hogy nem vág témába, de szerintem ezt a topikot olvassa a legtöbb olyan személy akinek van fogalma róla, hogy miről is beszélek.

keri

Rendben, bocs [#law]