Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

PSoft

Hát,...ez nagyon jó hír.

De,rajtad kívül,....kinek is?

A váltásnál nagyon figyelj,...nehogy pár fillérrel megrövidülj!!!

iy567t72g

Igazán nem tudom megmondani mert most szét van szedve, amíg egyben volt nem volt feltűnő a holtjátéka.

000000000

Nem olyan régen volt téma a főorsó gördülőcsapágyas vagy siklócsapágyas. Nem tudom ki írta már most elnézést de lusta vagyok vissza keresni. A lényeg az volt hogy a nagy gépeken a kisebb fordulat miatt siklócsapágyak alkalmazását a kis gépeken meg gördülő csapágya alkalmazását írt az illető. Ezen elgondolkoztam. Persze relatív hogy mit értünk nagy gép alatt. Az Én elképzelésemben egy Vörös Proletár (I6K20) már nagy gép a maga 1500as csúcstávjával. Vagy egy 3000es csúcstávú Potisje Ada PA30-as gép is nagy már. A előbbi max fordulata 1600 és 250es tokmány van rajta. Az utóbbin ~350es tokmány van és 2800!at forog. A Vörösbe tuti hogy gördülő csapágy van. A Potisje Adában meg ha ennyit pörög már pedig ez van ráírva akkor gördülő csapágynak kellene benne lennie ? Vagy nagyon tévúton járok ?

000000000

Tudom ez csak Nekem jó hír de úgy gondoltam osztozzatok az örömömben Ti is [#vigyor2]

xg2w6ib9x

Ugyan semmi hasznom nincs belőle, én azért mégis örülök a más sikerének is.[#wink]

PSoft

Elsőre,...ez jött!

Másodikra,....akko,örülök én is.:)[#wave]

000000000

Na mind1 a viszont örülés legyen fakultatív. Én mégis örülök a Magam elégedettségének. Ugye más dolog órabérben valamint munkahelyen megesztergálni, marni, köszörülni,.. meg más otthon maszekba más óhaja sóhaja szerint. Csak gondoltam megírom minden nagyképűség nélkül hogy végre pénzt is kerestem az eddig oly pénzt beleölt gépekkel. És ez olyan jóérzés hogy olyat alkottam ami túlszárnyalta a megrendelő elképzelését.

vjanos

Egy pár képet mutathatnál a produktumokról.
Akár esztergálás közbenit :)

vjanos

Igen, ez tényleg jó érzés, ha egy gép - akár egy lenézett kínai eszterga, kis marógép, olcsó hegesztő, stb - visszahozza az árát :)

000000000

Mint írtam 99%ban kész. Gyakorlatilag már szinte kész nincs már forgácsoló munka rajta. Holnap csinálok róla képet.

r2u4n063m

Az e2n viszonylag kis gép a 125-ös tokmánnyal, 2100 körüli max fordulattal rendelkezik, és siklócsapágyas elöl, hátul görgős.  
Gratulálok a sikeredhez [#vigyor0]

sufnituning

Mindezekből csak a tokmányméretet találtad el[#eplus2]

VighLajos

Gratulálok, és örülök!

mxjj54gxi

Én megértelek!
Nem sok ennél jobb dolog van, ami munkához köthető.

r2u4n063m

Nem találgattam [#kacsint]De csak a te kedvedért előszedtem a gépkönyvet a fiókból. Idézem: ,,A főtengely a munkaoldalfelöli oldalon /főcsapágy/ utánállítható siklócsapágyban míg a másik oldalon golyóscsapágyban fut."E2N gépkönyv, KART, 21. oldal  
A gép maximális fordulata 2160 f/perc, ~3%-ot tévedtem, ami belefér az általam írt "körüli" fogalomba, szemléltetve a nagyságrendet. [#vigyor]