Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zozo

Nekem nincs tapasztalatom benne, de necces a dolog. Kis fordulaton kis előtolással, spray-vel tán elmenne. Nincs az orsó felületkezelve? (kemény réteg rajta)

istvan58

most éztem meg egy reszelővel, nem tünik keménynek. Kell csináljak egy spéci hosszabitot fúrót max 13-as szárral és próba szerencse.

jani300

Mekkora a legkisebb fordulata a gépnek ? Ha csak elektronikusan tudod lassítani a fordulatot lehet gyenge hozzá a gép . Ha mindenképp fúrni akarod  , furatkéssel csinálj egy bekezdő részt . A csigafúró könnyen félrefúr .

istvan58

elvileg a kisebbik fokozaton 200 a legkisebbik fordulat.

istvan58

elvileg megvan a bekezdés mert a tokmány felöl MT3 kúp van,

zozo

200 sok neki. Valami mást kellene kitalálni sztem.

istvan58

200-at ir, de most próbáltam kb 80-100ig lemegy, de félek hogy ot nem lesz ereje.

istvan58

Állitható dörzsáral mennyit lehett bőviteni?

zozo

000000000

Ha ugy fúrod hogy nics rajta a tokmány akkor az orsóba tegyél szükítő betétet aminek a furata egyezik a fúró átmérőjével,ez megvezeti majd hogy ne menjen félre.Tokmányosnál meg abba befogott csödarabot amit ugy leszabályozni hogy minél jobban beérjen  az orsóba.

istvan58

akkor megpróbálom a fúrót, már csak egy 20,5...21-es fúrót kell szerezni,és meghoszabitani...

istvan58

köszi a tanácsot, beszerzek egy fúrót és megpróbálom.

000000000

Már csak azért is felejtős mert a 200as fordulat rengeteg egy ekkora dörzsárnak. Ekkora dörzsárnak kb 30-40es fordulat kellene. Ha lenne frekvenciaváltód nem is lenne gond. Egy dörzsárnak max 0,1-0,15mm fogás adható. Ekkora léptékkel meg elég sokáig tartana. Meg persze állandó emulzió...

000000000

A szegnyergedbe szerintem MK2es kúp van. Miért nem egy kúpos szárú fúróval próbálod meg ?

svejk

Menni fog az, csak az előtolással csínján óvatosan a szegnyereggel és kend rendesen az élszalag miatt.
Jobb lenne 150 fokosra köszörült fúró, de vigyázz ne legyen csámpás.

Dama is azért írta hogy nagyobb teljesítmény kell (pedig nem) mert belekap a fúró az anyagba. De nálad a szegnyereggel lehet rendes előtolást adni.