Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

vjanos

Ezt megjegyzem, már engem is bosszantott, hogy nem fér át a huszas anyag... :)

istvan58

Azért előtte célszerü a tokmánt 100-asra cserélni.

000000000

A kis orosz Univerzal 3nak 15mm a főorsó áteresztése. Az elég kevés nem sok minden fér el benne de azon 80as tokmány van. A Hyundai gépemen azon 100as tokmány van de annak 18mm az áteresztése. Bár annak jóval hosszabb a főőrsólya mint a Tiednek.

000000000

Én szegedi vagyok.

zozo

Örülök, hogy megoldottad, ezek szerint  használható volt ez az irányvonal.

istvan58

igen, végül is a Te javaslatodra épült csak nem volt 20 rúd, hanem egy 12mm-es menetes szár, anya csavarrögzitővel ráragasztva, leesztergálva 19.6mm-re. mindez késtartóba fogva. De lehett tokmányba is jó lett volna.

zozo

Huh, ez csoda, hogy a 12-es szár kibírta :)
Ezt viszont kizártam volna :)
Hát ha valaki ilyesmit követ el még, abban Stuncinak igaza van, kell egy kis helyet kikönnyíteni a forgácsnak a kés mögött.  
(Már amennyiben 20-as rúdat használnánk)

istvan58

Már peddig kibirta, és igy a forgácsnak is volt bőven hely, na meg menet közben nem sajnáltam a Windolát. :)

KoLa

Csapos fúró kipipálva![#eljen]
Ott tövön meg is van hegesztve?

istvan58

nincs sehol hegeszve, 4-es hernyó csavar rögziti a kést, a vezetó egy 12-es anya felragasztva majd leesztergálva.

KoLa

Akkor a kést is ragasztottad plusban! és az látszik ott kifolyva!

000000000

Tanácsot szeretnék kérni a szakiktól, marásban jártasoktól, svejktől, és mindenkitől aki tudja a helyes választ.

Vettem neten 2db gépsatut. A szándék az volt hogy a marógép asztalára felrakva két satuban hosszú dolgokat megfogva lehet morzsolni a vasat. Tisztában voltam vele hogy ezek nem precíziós köszörült felületű satuk. Az egyik satu ~0,4-0,5mm magasabb avagy alacsonyabb a másikhoz képest.

A kérdésem az lenne hogy az járható út-e hogy szétszedem a satut és fejjel lefele befogva a marógép satujába az alját mindkettőnek ledúrni. Az jó-e ha a satu pofájának a csúcssófelülete lesz ez esetben a bázis felület ? Mert így nem látják el azt a feladatot amit szántam nekik. Ma martam 250mm hosszon és 5 tized difi volt a két vég között. A satu pofái nem emelnek ki új satu révén de a bizti kedvéért le kocogtattam a munkadarabot.

4um5b65d

Az a kifolyás talán a betét eredeti anyaga.
Oszt van rá köszörülve egy homloklap..

zozo

Miért nem teszel az alacsonyabb alá egy 0.5-ös lemezt

zozo

Amúgy miért ne marhatnád le a talpát, és csak az jöhet számításba bázisként.