Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

istvan58

a dörzsárat azt kézel tekertem volna.

istvan58

végül is jó a kónuszos furó csak találjak elég hosszút...250-300mm

Sz.József

Én egy ugyan ilyen méretű marót "preparálnák" ki hozzá...
Ha van rá lehetőséged.

istvan58

Hát az nincs...igaz még fúro sem..

svejk

Ha tudsz fúrót köszörülni, akkor a kisgépeden még most csinálhatsz egy lépcsős fúrót.
A kívánt fúrat méretével egyező fúró elejét leköszörülöd a mostani furatméretre, ezzel megvezeted a fúrót utána már csak a váll kialakítása marad ahol a vágólek lesznek, ezt lehet kísérletekkel tudod eldönteni mikor fog szebben vinni.
Közvetlen a váll előtt kisebb is lehet az átmérő, így könnyebben hozzáférsz a vágóél kialakítással.

istvan58

Köszi, ez jó otlet. Már csak egy fúró kell.

jani300

Ha nincsenek szerszámaid lehet érdemes  megpróbálni egy főorsóban vezetett 20-as húzott anyagból készült fúrórúddal . Amit előbb írtam úgy tűnik ütközött Svejkel és elveszett .  

PSoft

Persze,...elég csak egyszer átfúrni azt a főorsót.
Nem kell kétszer,...mint ahogy írtad.:)))

000000000

svejk a másodikat csak simító fogásként írta [#vigyor2]

svejk

Mindkettőtöknek: [#crazya]

fpm64xtbb

Vasárnap Mórahalmi vásár nekem mindenféleképp ki kell mennem egy két dologért,ha véletlen jönnétek arra!

000000000

svejk & joshua Ti csongrád megyeiek vagytok ezek szerint ?

fpm64xtbb

Én igen ő nem [#smile]

000000000

Ilyenkor nincs még hideg a vásárhoz ? Dorozsmán is csak márciustól szokott lenni vásár. Meg aztán elég takony idő van még főleg Mórán ott nincs leaszfaltozva minden mint dorozsmán. joshua Te szegedi vagy ?

svejk

Varga Laci biztos megy, nála van az FDD-d.
Én nem szoktam menni.