Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fpm64xtbb

Én Zsombói vagyok,a szerszámosok azok kint voltak decemberben és januárban is a Mórahalmin.A Dorozsmait azt nagyon elcseszték a nagybanisok!
Te is a környéken laksz?

fpm64xtbb

Ok köszi majd keresem![#eljen]

jkrz3gwi

Holnap lessz vásár Mórán? Megéri lemeni Szentesről, ja és könnyen odatalálni? Bocs a nem a topikba való kérdésemért, de ha már igy feljött a téma gondoltam rákérdek.[#circling]

svejk

Mégy-mégy Baja felé és amikor már majdnem vége van Mórahalomnak ott lesz baloldalt.
Majd beszámolsz, hogy megérte-e.  

000000000

Bocs hogy bele vau vau a fúrásba :) A fúráshoz svejk adta a leg jobb ötletet. Azt csak annyival tudom tuningolni hogy egy a 20,5 ös fúró elejét le köszörülöd végonyabra kb 10 esre 20 mili hosszan és ki alakítasz egy vállat mint ha egy fa fúrot vagy egy lemer fúrot csinálnál, na és akkor most kérded hogy miért 10 milire köszörülöd le az elejét? azért mert arra húzol szorosan egy alumínium rudat epoxival vagy bármien erősebb ragasztóval meg ragasztod , és utána le esztergálod a kívánt 19,5 méretre és akkor meg van a pontos meg vezetés is, és meg van a 20,5 váll is ami fog forgácsolni, mivel elég nehéz lenne kézből a lépcsős furó köszörülés ezért kel hozzá ez a kis sufni tuning, Ha valamelyik részénél el akadsz kérdez :)

zozo

Ezt a fúrót élező gép nélkül így megköszörülni nem piskóta dolog. És még jó legyen az élszöge a 20.5-ös szalagnak is....

Én valószínűleg fognék egy hosszú 20-as rudat, a végétől vissza 30mm-ig levenni 19.5-re, ott átfúrnám keresztben 8-as fúróval, abba beleütnék egy 6x6-os betétkést, ami kiáll 5tizedet. Ezt rögzíteném hernyó csavarral is, aztán beküldenén a lyukba, kicsit megolajozva a rud elejét, hogy könnyen elforogjon a csőtengelyben. Csak az utolsó egy mm-en lenne kis kóválygás, amit utólag meg lehetne süllyeszteni, szépíteni.
A betétkést lehetne élezni menet közben is, de a fúrót, főleg ha elé van forrasztva egy bumszli gyűrű is, akkor lehetetlen.

svejk

Ez talán a legegyszerűbb és legjobb ötlet eddig. [#worship]

svejk

Laslie meg el van foglalva a hülye telefonvásárlásával, ahelyett hogy itt osztaná az észt.

4um5b65d

Most olvasom csak, hogy miről dumcsiztok két napja.

Istvánnak javaslom, hogy vegyen egy 21-es-ös 90 fokos 3 élű kúpsüllyesztőt, annak a szára kb 10-es.
Azt bele kell ültetni egy hosszabb húzott anyagba, oldalról hernyókkal megcsavarozni.
A húzott anyag másik felét lecsapolni 10-esre amit meg lehet fogni fúrótokmánnyal. 200-300-as fordulaton szépen el fogja vinni.

4um5b65d

stunci írására lettem figyelmes, mikor azt írta, hogy "Svejk adta a legjobb ötletet".
Akkor néztem csak vissza, hogy mi lehet az a jó ötlet. [#crazya][#crazya]

000000000

Helló egy olyan embert keresek aki 2db vágó tengely le tudna nekem gyártani.Felteszek egy képet hogy mit szeretnék (0,1mm pontoság) és hogy lássátok hogy szeretném.Ha valaki letudja gyártani annak elküldöm a rendes rajzokat a munkadarabokról és küldene nekem egy ár ajánlatóthttp://kepfeltoltes.hu/view/130216/v_g__tengely_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

No akkor ennek fussunk neki még egyszer :) ha egy ütőkést csinálunk ami a 19,5-20 as lépcsővel van és abbol ki log a 6x6 os gyorsacél(pondi-böhler) akor nincs hely a forgácsnak ezért kel 2 élű szerszámot alkalmazni, 300 mili hosbzan bármelyk fúró ki birja élezés nélkül így nem kell élezni, azt hogy egy 20,5 csigafurót be engedsz meg vezetés nélkül az be fog remegni vagy rá harap és le fogja a gépet. Ne feledjük hogy egy 300-400w gépről beszélünk  és 0,5 milis oldalankénti fogásról. na és itt jön a svejk által emlitet lépcsös furó ahol a furó eleje 19,5 és maga a furó 20,5. csak itt jön a gond hogy azt nem köszörülik meg kézből, és erre mondtam a vezető (bumszli) gondolom edigg nagyábol egyet értünk. és enyi volt az elöző ötletek, na ez után lett meg emlitve a 90 fokos sülyesztő (rozsamaró) az még egy jó 5letnek bizonyul mivel abbol van 20,5 kivitel 3 él és nincs nagy hátraköszörülése, Vagyis az használható ötlet

istvan58

Szisztok,

nos a tanácsokat és a lehetőségeket összevetve a következő szerszámot csináltam:  

http://kepfeltoltes.hu/130216/Lyuk_kes_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Orsó sikeresen kifurva 21mm-re. A legvége vagy 4mm amikor már a vezető kifutott a lyukból azt kézel simán kikapartam. Amugy egészen jó lett a felület. Job mint amilyen volt gyárilag :)

Köszönöm mindenkinek a segitséget.

jani300

[#eljen] Csináltál egy furatban vezetett fúrórudat . Nem költöttél sok pénzt ,egyszerűen megoldottad . Gratulálok !

istvan58

Köszi,
nem sok esztergályos tapasztalatom van, csak annyi hogy apám 40-évig volt esztergályos, valamit ellestem tőle....kicsit féltem a müvelettöl mivel nem láttam mi történik csak a végén.