Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

xsugix

Megelőztél.. Mire entert nyomtam, rájüttem, jó lett volna megnézni a kép méretét. Legközelebb kisebbre méretezd a képet! Meg próbálj jobb minőségű fotót készíteni, mert ez sajnos elég homályos. Ha telefonnal fényképezel, próbáld megkeresni az optimális fókusztávolságot, ez olyan 10-20 cm között van kb, ha ilyen pici tárgyat fotózol. Persze ez készülékenként változó. Inkább csinálj több képet, és monitoron visszanézve a legjobbat válaszd ki. [#wink]

xsugix

tuuudooom.. [#bee1]
Ja, az előbb bohrer-nek írtam a segédletet..

000000000

Alpból 600*80 al fotóztam akkor is elmosódott volt. Próbáltam zoomolni oda vissza de nem lett szép a kép elismerem.  
Mindegy hátha be tudjátok így is azonosítani?
A lapka teteje matt szürke, az oldala fényes mint valami szuper köszörült felület, inkább éle van nem sok rádiuszt érzek . Azért gondoltam hogy alumíniumhoz való, de jobban örülnék ha vashoz lenne jó. Főként vassal dolgozom, esetleg műanyaggal.

000000000

600*800 at akatam írni

Csuhás

Ha akad a háznál fényképezőgép, akkor azzal fotózz. A telefonok nagy része nem tud közelről éles képet készíteni.

Kristály Árpád

Halihó Csuhás!
Már bocsájts meg...de telefon kérdése....

Csuhás

Ezért írtam hogy a telefonok nagy része. Magam pont ezért cseréltem le cégnél a telefonom, mert nem tudott egy QR kódot sem leolvasni.

000000000

Akad egy szupi Panasonic gép,  de amióta kicseréltem a számítógépet lehagy, vagy újraindul képfeltöltés közben. kb. 1 éve csak a telóval fotózunk, sajnos azon nincs MAKRO mód.
Felhívtam az ISCART de szerintük valami régi raktáron ragadt lapka lehet mert már más a kódrendszerük. Fogalmuk sincs mi lehet ez.

000000000

A lehagy  helyesbítve lefagy

4um5b65d

Szerezz be egy olcsó foto masinát, mert nélküle látod milyen nehézkesen mennek a dolgok.
Sokkalta élesebb képre lenne szükség, hogy valamit meg lehessen állapítani a lapkáról.
Ránézésre 99 százalék, hogy nem aluhoz való.

Vetesi75

A szeme elé kellene tartani egy kézi nagyítót. 3x..5x már sokat javít a közeli képeken.

Vetesi75

Ha tippelnem kellene, azt mondanám rá K40 minőség. Keresgélés közben viszont találtam egy http://www.hbtools.hu/upl/VANDURIT/e03kemenyfemescermetlapkak-pozitiv.pdf" TARGET=_fnew>ilyet.

4um5b65d

Miért pont a K40 ????
A váltólapkáknál nem egyértelmű, hogy K40 vagy P10 , mint a forrasztott lapkásoknál.

Én maradnék a Cermet-nél.
Persze hamar ki lehetne deríteni, hogy melyik fő anyagcsoportba tartozik a lapka. Ha van ugyanebből a méretből több másfajta lapka is akkor első körben a tömegével kellene foglalkozni. Könnyebb , mint a többi lapka, vagy kb azonos a tömege.

000000000

Sziasztok, van egy rombusz alakú váltó lapkám, "LSR1" van rá írva, semmit sem találtam róla az interneten. Az egyik hegye sötétebb, ebből következtetek, hogy CBN azaz köbös bór nitrid lapka lehet, nincs ötletetek, hogy az LSR1 felirat alapján mi lehet pontosan? Üdv.