Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

csizi

Köszönöm, megfogadom!

000000000

Íme az ígért képek. Aki tudja mihez való kérem ne tartsa magában.

ra8nsmk6w

Beszúró lapkának nézem.

000000000

Legelső gondolatom Nekem is ez volt. De akkor felmerül bennem a kérdés hogy ha valóban beszúró akkor mi értelme van annak hogy mondjuk relatíve kis mélységig lehetne vele beszúrni és viszonylag nagy szélességben. Meg aztán hol meneszt elfordulás ellen ?

ra8nsmk6w

Hasonló lapkáim nekem is vannak. Gondolom a hozzávaló befogóban van kialakitva a pozicióban tartás. A beszúrás az relative kis mélység. Ha mélyre kell menni az már lehet a leszúrókés dolga.

000000000

Akkor mondhatni 100% hogy beszúró. Köszönöm a segítséget.

nah5a9frh

Sziasztok!Nem akarok okoskodni,de nem lehetséges-e,hogy íves retesz marására szolgáló szerszám.(Csak egy felvetés!)

000000000

Inkább kis marótárcsának néz ki,beszúrónak elég 1 él is mert így ha törik akkor kuka az egész.

4um5b65d

Hát ez mindkettőnek necces.
Beszúrónak azért mert beragad a forgács, mivel a homloklap eléggé vállasan végződik.
Íves retesz marónak meg szükség van egy leszorító csavarra , de az hogy fekszik fel rendesen, ha a lapka oldalán még élek vannak.

nvnshmpmn

A húsdaráló késére is hasonlít egy kicsit, vagy pedig lehet, hogy nem is fémipari felhasználású. Talán valamilyen faipari marókés?

4um5b65d

Talán még is csak retesz maró lesz ez.
A szár részében benne lehet a lapka oldalának a negatívja. Az viszi a hajtást, a leszorító csavar alatt meg szintén egy negatívos altét van és már is működik a dolog.

4um5b65d

Hülyeséget írtam...

hostya

Én csak hümmögtem amikor először olvastam a #23395-t

VighLajos

Lehet, hogy én is hülyeséget írok...
Menetmetsző lapka?
...elvittem a pálmát?
[#integet2]

4um5b65d

Van az úgy, hogy az ember enyhíthetetlen vágyat érez , hogy legyen otthon egy pálmája.
Jó hír, hogy nem kell tovább vágyakoznod. Tied a pálma....
[#vigyor3][#nevetes1][#buck]