Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nah5a9frh

Én már csak ebből élek,már lassan vagy 20 éve!Szerintem megéri a ráfordított időt,főleg a leszúrókésnél!  

nah5a9frh

Privátba is írnak,nem vagy egyedül vele.

nah5a9frh

Minden gépemen multifix b típusú késtartó rendszer van , a legtöbben  lapkás.Ezeket egyszer kellet beállítani,csak néha kell ellenőrzöm.Vannak késtartók,amibe cserélgetek,de ezek beállítása sem több 5-10 mp-nél.    

nah5a9frh

Csak néha kell ellenőrzöm=csak néha ellenőrzöm.

robroy007

valaki nem-e tudja hol lehetne olasz  impero késtartó betéteket venni csinálni guberálni és hasonló olcsó árasított megoldások??

Motoros

A Vaterán rendszeresen találni.Nekem az van, de szerintem nem akkora durranás, már többször elhatároztam, hogy visszacserélem az eredeti hagyományosra. Le kell szabatni egy rakat klf alátétet és minden kés alá fixen bemérve berakni, hogy ne kelljen keresgélni munka közben

jsugc4fsx

Valki tudna felrakni képeket meg egy rövid leírást pittlerfej ,hogy működik esztergán?

z2a2u8wf

sasi

Most volt egy kis időm, így leírom, én hogyan mérem a csúcsmagasságot, mert „Van más módszer is!” [#smile]

A tokmányba befogok egy fúrószárat (d), a késtartóba pedig gyorsacélt rögzítek (a), majd lemérem a fotó szerinti „h” méretet (#23283).  Ezután a számolt csúcsmagasságot a #23287-es fotón látható készülékre karcolom.

A sablont szemmagasságban, az orsóházra szerelt polcon tartom, itt pontosan, és gyorsan ki tudom hézagolni a késeket.
Hézagoló lemeznek előfeszített anyagot használok (szakító gépen folyásig meghúzom), így tartja az egysíkúságát. Időnként bevetek hézagmérőből származó lemezeket is (régebben párszáz forintért vesztegették a piacon).

Célszerű a mérést mind a négy késhelyen elvégezni, valamint különböző kés kinyúlásoknál is. Amennyiben jelentős eltérést tapaszalunk, érdemes átmarni a felfekvő felületeket, természetesen az esztergán.

http://sasovits.hu/cnc/vegyes/csucsmagassag.jpg" border=0>

sasi

Tetszik a lézeres megoldás, ha egyszer „olasz” késtartóm lesz, rögtön elkészítem, nagyon meggyorsítja és pontossá teszi a késbeállítást.

kmajer

Van egy készletem, nem használom küldök képeket később.

000000000

A  23317 Hsz-re esetleg valakinek ötlete ?

000000000

Sziasztok, általánosságban milyen hűtőfolyadékokat szoktatok, kell használni esztergáláshoz?

nah5a9frh

Nekem ez vált be a legjobban:STATOIL Toolway E 655.Minden gépembe ezt használok 2-3-4%-os oldatban.Sokáig stabil,nem büdösödik,