Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

VighLajos

x4rhew5r3

Ugye ez HSS anyag?
Műanyag szemüvegkereteket (Cell keretek) martak vele cca. 40 ezres fordulaton.

000000000

Ránézésre igen HSS. Nem hiszem hogy az lenne aminek írod mivel ez a felhasználás nagyon messze áll a cég profiljától ahol dolgozom. Bár ki tudja lehet hogy "kívülről" került be a céghez ez a lapka...

x4rhew5r3

Akkor nem szemüveget, de valószínű hogy valami műanyagot, mert nincs komoly menesztése. Nekem van egy zacskó hasonló a hajdani szemüvegkeret gyárból:)

000000000

Ma egy barátomnak hozott 22 mm átm. 120mm hosszú alu csődarabokból kellett 5 és 10 mm-es gyűrűket leszúrni,a gyorsacél leszúrókéseim élét pillanatok alatt megette a rajta levő nagyon vékony katonazöldszínű eloxálás.Vídiás késsel kellett ezt a réteget levenni róla porzott mint a beton ez a bevonat,pedig olyan vékony volt rajta hogy látszott a gyári esztergálás nyoma.

robroy007

az elox réteg az gyakorlatilag ugyan abból áll mint a csiszoló anyag alumínium oxid vagyis korund, és ezt az anyagot én legutóbb homokszóró kabinba rendeltem koptató anyagnak

ráadásul ha katona zöld volt akkor nem kizárt, hogy keményeloxxal kerültél szembe ami vastagabb is mint az átlagos

ce2s84jij

Szép napot mindenkinek.
Az E3N gép menettipus váltó karjáról kérdeznék. Van a Whitworth és a mm/Pi mm állás. A W-t és a M-t értem. Mit jelent a Pi mm?
A cserekerék, előtolás, menetemelkedés táblázatban külön sorai vannak.
Köszönöm.

VighLajos

Sőt a rubin is Al-oxid.

4um5b65d

Oszt milyen számok vannak beleírva a Pi mm sorokba ?

Csuhás

Csak tippelek: nem lehet az a modulmenet választó állás?

jani300

Nagy valószínűséggel . Csak vártam hogy Laslie "elárulja" .

4um5b65d

Nálam székrekedés van....
(fingom sincs) :)

jani300

Most már nem megyek le megnézni , de azt hiszem 71/113-as cserekerékpár kell a modulmenethez . Ha van hozzá ilyen akkor biztos tudja a modulmenetet .

jani300

Még mielőtt ... Az előbbit inkább Z.J-nek kellett volna címeznem .

ce2s84jij

pl. a=60, b=48, c=71, d=113 vagy a=60, b=96, c=71, d=113