Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Az igazi esztergályosok, a csúcsesztergán alkotnak!

svejk

Az igazi esztergályosok szakállasak. :)

r2u4n063m

Divatesztergályos? Az is valami :D  
Lehet csak nincs elég megrendelése vagy olyan jól megfizetik, hogy van ideje csillogóra törölgetni a gépeit.  
Ami azt illeti, jelenleg nekem is tisztára van törölve, leolajozva, de ez betudható az öntvénynek, amit a minap esztergáltam... [#lookaround]

KoLa

KoLa

Nem erről van szó!
Hanem, hogy mit mutatsz meg a munkáidból!
Az akciót vagy a ...

svejk

Nekem is szép tiszta még az E2N, de nem is használom ám!

r2u4n063m

Kezdem érteni :) Emellett azért haszontalannak nem mondanám az ember munkásságát, egy hozzám hasonló fiatalnak információval, tapasztalattal szolgál, mint ahogy ennek a topiknak a végigolvasása is - bár még csak 14.000-nél tartok.  

Svejk - Eddig sokat én sem használtam, de kissé rendbe tettem. Kaptam egy normális kettős köszörűt, végre tudok - lesz lehetőségem [#eplus2]- kést köszörülni. Ennek a korongszorítóit esztergáltam a hétvégén.  
https://lh5.googleusercontent.com/-SqnnY-2R__k/UKqsHKqudFI/AAAAAAAADUM/KFoj1JBKST4/s640/P1010013.JPG" border=0>
https://lh3.googleusercontent.com/-_-eL56ABz_w/UKqsLB00SGI/AAAAAAAADUU/MPgBg2fOlaA/s640/P1010008.JPG" border=0>

4um5b65d

A Lala még ráadásul ki is tűnik a tömegből...
Albino esztergályos...
Nagyon ritka az ilyen , becsüljük meg... :)))

000000000

Ágyvezetéket eddig olajjal kentem. Teflon sprayt javasoltak, hogy attól siklani fog a gép. Én úgy tudtam hogy főként magas hőmérsékleten van jelentősége a teflonnak, nem inkább szilikon spray kéne oda, és nem tapadna rá a forgács sem?

svejk

Az ágyvezetéket szánkenő olajjal illene kenni. Legfőbb jó tulajdonsága, hogy nehezebben mossa le a hűtőfolyadék (emulzió), mint más olajakat.  
Cserébe van két rossz tulajdonsága, ragad és büdös. :)

000000000

Nincs hűtőfolyadék, sem szivattyú, csak kenőspray.
Otthon vettem észre hogy valami biológiailag lebomló, nincs ásványolajtartalma. Valami növényi vacak, de kisvárosban lakom és 3 barkácsüzletben is ugyanazt lehetett kapni csak. A szilikon vagy a teflon nem ragadna, és nem mosná le a forgácsolóspray remélhetőleg, sűrítettlevegővel lefúvatva tiszta maradna. Jól gondolom?

hostya

"Ágyvezetéket eddig olajjal kentem. Teflon sprayt javasoltak, hogy attól siklani fog a gép."

És ha szilvalekvárt javasoltak volna, azt is elfogadnád?  :))

Több mint 100 éve olajjal kenik az ágyvezetéket. És eddig bevált... (még ipari körülmények között is)

Később írod hogy Te csak kenőspray-t használsz.

"A szilikon vagy a teflon nem ragadna, és nem mosná le a forgácsolóspray remélhetőleg,[...]"

Milyen mennyiségű forgácsolóspray-t használsz hobby szinten, ami lemosná a szánkenő olajat?

Olvasd el még egyszer amit  © svejk írt a #23514-ben [#integet2]

TROMF22

Mivel itt gyűlik össze a legtöbb forgácsoló, és gondolom köszörűs is, ezért itt szeretném megtudakolni:
Van-e szavatossága, eltarthatósága, vagy valamilyen használati időbeli korlátja a képen bemutatott szövött, lapos fortuna-köszörű szíjnak?

http://cnctar.hobbycnc.hu/TROMF22/Adas-Vetel-Csere/Laposszij/IMG_3246x.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/TROMF22/Adas-Vetel-Csere/Laposszij/IMG_3248x.jpg" border=0>

Régen a polcomon hever. Soha nem használtam, és nem is lesz olyan nagy méretű orsóm amihez alkalmas lenne.  
50 mm széles és ~1000 mm a kerülete.
Ha valaki tudná használni jelképes áron megválok tőle, de előbb a gyakorlottabbaktól szeretném megtudni nincs-e valami gondja a kora miatt.

279nwbpsa

Ez eszterga szupport köszörűre jó lehet?
A nálam lévő köszörűn most egy darab traktor belsőgumi van.[#vigyor2]
Esetleg ehhez a példányhoz hozzájuthatnék valamiképp?

TROMF22

Nem akarok itt adok-veszekkel foglalkozni mert még rossznéven veszi valaki.  
Ha a kerülete megfelel keress mail-ben, nyilvános az adatlapomon.