Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

Lehet,hogy túl nagy fogást vettél.

Virbo

Éppen csak hozzáért. :)

279nwbpsa

Ha jól számolok,akkor még további 1perc kell ahhoz,hogy századnál ne legyen nagyobb a hiba. :)

jani300

Köszörülésnél az utolsó fogásvétel nélküli "simogatás" a kiszikráztatás , valószínűleg  szikrázik még egy darabig .  Vagy ameddig nem dorombol . :)

Virbo

Tehát akkor menjek neki bátrabban?

jani300

Hát nem tudom . Azért  mindenképpen óvatosan . Századoknál többet biztos nem kéne fogni .

HJózsi

A kép alapján nem tűnik túl merevnek a szerszánbefogás... az a gyanúm, hogy a pofák kissé eltolhatják a követ rugalmasan, ezért szikrázik a sokadikra is. Tapasztaltam én is hasonlót hasonló kis kézi köszörűvel, persze így is sikerült nekem is javítanom...

jani300

Ebben a válaszban lehet az igazság.

000000000

Én régen ugyanígy csináltam csak annyi különbséggel hogy anno a gyári 4késes késtartóba fogtam be a turbó marót. A többit ugyanígy csináltam ahogy Te. Ugyanezt tapasztaltam. A pofákból vitt de nem volt elég merev a turbó maróba befogott köszörűkő így mindig eltérítette. Aztán ráhagytam és vídiás késsel felszabályoztam. Később lett YES15 gyorsváltós késtartóm abba befogva a "fúrós" késtartót abba befogva egy "morse kúpos szár a végén köszörűkő" (most nem jut eszembe a pontos neve bocsi) és azzal szabályoztam fel újra.

sasi

Mint Józsi írja, a befogás merevségét növelned kell, valamint a követ minden új felfogás után szabályozni is illik. Amennyiben ez megtörtént, addig kell kijáratni a követ, míg abbamarad a szikrázás.  

Virbo

Hát nem.
Sőt továbbmenve a csapágy is lóg picit...

Viszont nincs itthon más amivel bármit is tudnék csinálni, hacsak nem vídiás kés...

dravecz

Üdv.
A hűtő emulziohoz hol lehet kapni normális,elérhető árú "flexibilis csövet" csappal? Esetleg mágneses felfogatású. Használt is érdekelne!!

r2u4n063m

Lenne két kérdésem a nagyérdeműhöz! [#smile]
Hiányzik a késtartómat pozíciónáló , rögzítő pöcök, tudna-e valaki képet mutatni róla, hogyan is néz ki, mit kell gyártanom?  
Másik, hogy szétszedtem a keresztorsómat karbantartás, ismerkedés címén - képek a boncolósban -, és meglepve tapasztaltam, hogy egy darab csapágy nincs benn. Ez nagyobb gépeken is így működik?  
https://lh5.googleusercontent.com/-6zXvsVhPRgo/ULH3SgAttmI/AAAAAAAADWo/JDS5U_8ZejA/s640/P1010005.JPG" border=0>
https://lh3.googleusercontent.com/-DBKnflwJ9Ok/ULEYfhjjeNI/AAAAAAAADWA/A7t_hrsyTro/s640/P1010058.JPG" border=0>

ra8nsmk6w

Nézd meg a késtartó alján a bevágásokat és minden világos lesz. Kell még egy rúgó is