Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Az enyémben is van egy ilyen jókora, dupla fogaskerék, de az egy darabból van az agyrésszel. Lehetséges, hogy ez, ami a Te gépedben van, már utángyártott. Szerintem olcsóbban lehet beszerezni egy eredetit, mint legyártatni.
Egyszer a gépemhez akartam egy cserekereket csináltatni, mert hiányzott a z=80-as. Valami húszezer plusz áfa áron akarták legyártani öntöttvasból. Feltúrtam a netet, aztán sikerült egy gyári, szinte teljesen újat venni háromezerért.

SquirrelTech

"Indukc. edz. köszörülve" - írja a gép gyártója erről a két fogaskerékről (és a két hozzákapcsolódó kisebbekre is). Szerintem az eredetit törték, aztán ezzel bakelit koszorúval pótolták. Ráadásul a hajtásláncnak ez az egyik legnagyobb nyomatékú része.
Mindenképp acél kerékkel v. koszorúval lenne javasolt pótolni...

000000000

Keress meg , van gyári új darabom .  
06-30- kilenckilenc00410

jkrz3gwi

Édemes a többi videóját is megnézni.

robroy007

ahogy nézem egész alaposan rendbe teszi azt a tokmányt

KoLa

Nekem is ilyen orosz tokmányom van csak 250-s!
Ennyit azért nem kell szenvedni vele!
Arra gondolok hogy az a beleköszörölés a homlokfelületbe és az utólagos simítás teljesen felesleges!  
K10-s leszúróból lehet köszörülni negatív élszöggel 4mm-s homlokbeszúrót, ezzel lehet menni befelé a pofába 3-4mm-t, ezt a beszúrást aztán minkét irányú szabályzásra használhatjuk!

r2u4n063m

Vannak megszívlelendő dolgai az embernek, a szövegből egy szót sem értettem, de a videók szemléletesek, és nagyon jó minőségűek.  
Átalakítottad a napirendem kissé, másfél órája a youtubeot lesem[#vigyor2][#vigyor2]
Az azért nem semmi, milyen patent rend van: http://www.youtube.com/watch?v=a7QsQRha_v8&feature=plcp" TARGET=_fnew>Karbantartás

KoLa

Ne szédüljél el annyira! ez a fickó nem egy igazi esztergályos! inkább oktatja...

r2u4n063m

Nem szédelgek, de azért számomra még hasznos dolgokat láttam :) Főleg 13:40 környékén az a répaszeletelés...

KoLa

KoLa

Láttam én is! jól szemlélteti a forgács élességét!
Vannak anyagok amelyekről nehéz tört forgácsot lehozni! ilyenkor észben kell tartani hogy nem nyúlunk hozzá csak forgács kaparóval!

4um5b65d

Persze, hogy nem az. Nekem inkább az jutott eszembe a videóról, hogy volt egy rakás pénze az építési vállalkozónak és vett egy rakás csillogó cuccot, amiket csak vasárnaponként vesz elő.
Ez a pofa kisuvickolás elég necces, miközben a valójában nagyolásra használatos bordás kontakt pofán végzi el a műveletet. Szó se róla, nem baj ha az is szépen fut. A pofát is úgy órázta, hogy nem szorított vele semmit sem. Persze lehet, hogy a szöveget is érteni kellene.
De a "nem egy igazi esztergályos" megállapításod az biztosan fedi a valóságot.

r2u4n063m

Vannak még ilyen fiatalok? [#vigyor0]
Megy ő is a könyvjelzők közé.  

Amúgymeg milyen az igazi esztergályos? [#nyes]

4um5b65d

Azt pontosan én sem tudom, de hogy nem csillog mindene az egészen biztos. Az annak a jele, hogy sosem használja őket. A mai korban kedvelt elnevezéssel élve: látvány esztergályos.