Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Érdekes,hogy menetkalibert szinte sosem látni a használt hirdetésekben,mégis sokat látni a szakiknál. Az új áruk pedig egyenesen horrorisztikus.

4um5b65d

Abból hát....
Értem én, hogy senki sem szeretné 8-15 E-HUF-ért megvenni darabját (én sem tenném) , de sokszor hozzá lehet jutni 500-2500 Ft-ért aminek bele kellene férnie a keretbe. Én minden ilyenre rákattanok.
Sajnos ez egy ilyen szakma. Vagy felszerszámozod magad vagy szépen kihullasz a sorból.
Szerintem sok drehás akinek nincs munkája az gondolkodjon el azon, hogy hányszor vittek neki vissza már alkatrészt, hogy nem jó a menet. Vagy ami még rosszabb, nem vitték vissza javításra, inkább elment a megrendelő egy másik esztergályoshoz.
Lehet, hogy csak én vagyok ilyen gyagya, de nagyon tud zavarni, hogy csak a véletlenre bízzam, hogy jó lesz e egy menet vagy sem.
Persze nekem is hiányoznak dolgok. Most épp az UNC és társai menetekhez szeretném ezeket beszerezni. Azokból egy darab sincs. A többi már nagyjából mind meg van.

4um5b65d

"Érdekes,hogy menetkalibert szinte sosem látni a használt hirdetésekben"

Persze, hogy nem mert én napi szinten figyelem ezeket és azonnal megveszem. :)))

nvnshmpmn

Nemrég volt a Vaterán egy tételben jópár darab. az árára már nem emlékszem, csak megakadt rajta a szemem.
Gondolom, akkorákat érdemes beszerezni, amit már metszővel nem lehetne a gépen vágni.

svejk

4um5b65d

Dehogy csak azokat.
A metszővel készült dolgokat is ellenőrzöm.  
Vettem én már zsír új metszőt aminek el volt baszva a mérete gyárilag. Meg hát kopik is a metsző...

A kaliber sokkalta megbízhatóbb....

Ugyanígy járok el a sima furatokkal is. Mindig belerakom a dugós idomszert, mert az olyan dolgot is közöl velem ami méréssel nem állapítható meg.

s2k5ycubj

Nem szoktam vaterázni,nem szeretem.

4um5b65d

Ha azt nézem, hogy 1db M3-as kaliber 10E fölött van akkor ez ajándék.

r2u4n063m

Csak nehogy olyan legyen, mint amikor az eladó mondta,hogy nem gáz az a kis rozsda, olajos ronggyal lejön, és már nem is látszik... :)

svejk

Bocsi, Laslinek ment volna.
Egyébként ha nem Vaterázol akkor estleg elesel egy-egy jó üzlettől.
Biztos volt az elején kellemetlen emléked, no de ezeket fel kell dolgozni. :)

4um5b65d

Ja, ha nekem szólt az előző, akkor bizony az a válasz, hogy már sok van. Mindegyikből van. :)

4um5b65d

Az fasza volt.... :)))

4um5b65d

Dugósból 50-ig mindenfélém van, de a legnagyobb az 100-as.
Menetesből meg M48-ig minden van, de 85 abból is a legnagyobb.
Balosok még jól jönnének...

4um5b65d

Csak tudnám ki lehet az a Batti965 aki megvette a kalibereket ?  :)))

nvnshmpmn

Csakis névrokonságról lehet szó.
[#nemtudom]