Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

[#eljen]Ezt az érzést hobbizom én is![#wave][#taps][#taps][#taps]

ANTAL GÁBOR

Légy szíves ird meg a géped tipusát ( saját, átalakított, gyári )  és a fizikai méreteit ( csúcstáv, elfordulóátmérő) és egy fotót is szívesen vennénk. A vezérlés is érdekelne. Mach? emc2 ? vagy valami más?  Én egy Emcostart alakítottam át azon" élvezkedem " ( 650es csúcs, 250 fordul el, és 70 % ban kész egy TOS SV18 A ( 1500 as csúcs , 380 elforduló átmérő )

Dakota25

Szép napot Mindenkinek!
Végre forog a TOS SV18RD! (Vagy egy éve írtam róla, azóta csak olvasgatok itt, nem írok, mert nincs mit.)
Most viszont életrekelt, megy az eredeti hajtás! Meglepően meggyőzően viselkedik.
Nem semmi harc volt a 30 éves elektronika életrekeltése, és még nincs is vége, rengeteg hézag -szakadék! - maradt még, de ha valakinek szüksége lenne rá, már tudok segíteni RD-elektronika kérdéskörben.

iy567t72g

Üdv. Mindenkinek!
Kérdésem lenne a hozzáértőkhöz.
 WNMG 060404 és a WNMG 060408 milyen felhasználásra való, ill. mi a kettő közötti különbség? Előre is köszönöm.

s2k5ycubj

Sajnos nem az enyém,csak dolgozom rajta. A gép egy EMCOTURN 360-as, a nevéből kiderül,hogy 360 elfordul és elvileg 500 hosszon lehetne dolgozni vele. Gyárilag ellen orsós volt,de szét van rajta szedve sajnos és nem hiszem,hogy egyszer össze lesz rakva,de azért reménykedem. A felépítmény megvan,már készült rá egy egyszerű MK4-es hüvely és így lehet forgócsúcsot tenni bele... A verélés gyári siemens 810-es,én nagyon szeretem. Kicsit kevés a memóriája és a megírt programokkal sokszor kell "totózni",de szerencsére pc-vel lehet le és feltölteni a programokat rá. Majd csinálok fotókat róla. Az biztos,hogy elég durván lehet vele "rabolni" a vasat,jól bírja.

4um5b65d

A lapka méretéhez viszonyítva:

A 04 -es végződésű amolyan közép nagyoló/simító..
A 08-as pedig nagyoló lapka.

iy567t72g

Köszönöm! :-)
Igyekszem megjegyezni :-))

4um5b65d

Mekkora a géped, ahhoz kell a lapkát is belőni.

ywathzay

Tudja-e valaki mi a neve akár angolul annak a furatmérő alkalmatosságnak, amit behelyezve a furatba a méretet leveszi majd kivéve mikrométerrel megmérhető az átmérő.

4um5b65d

gage és gauge kulcsszavakat próbáld meg. Talán berak közé ilyet is.

SquirrelTech

hole gauge, telescopic gauge.

szpinya

Az én gépemhez milyen kaliberű lapkákat javasolnál.
Már ha egyáltalán érdemes hozzá váltólapkás késeket szerezni.
Döntő többségében alufelnik forognak majd benne, de ha már egyszer van akkor úgy is drehálgatok rajta ezt-azt vasbúúúl is.
Max fordulata a gépnek 1250 1/min.
Igaz átmérőben 630 mm elforog benne.

iy567t72g

Egy öreg EAN 1000.Milyen lapkát javasolsz?
Eddig használtam ezt az WNMG 060404 és WNMG 060408
lapkákat, de elfogytak:-(( Vaterán vettem néhányat , de vagy 5 számmal nagyobbak mint a régiek :-((

s2k5ycubj

Ha jársz Pesten nézzél be a pz-rapidhoz. Egy csomó elfekvős régi lapkát lehet venni potom pénzért,persze a bolti árhoz képest.

4um5b65d

Amit Discovery is kérdezett csak a nagyobb változatát.
WNMG 080404 és WNMG 080408 lapkákat.
Ezek eléggé univerzálisak a külső megmunkálásokhoz.