Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Holnap felteszek egy képet, ha elfogadod neked adom. Gyári kiesztergáló fej, nem újszerű állapotban. Ami még bibi, hogy vagy 50-es Weldon szára van, de türelemmel bármilyenre faraghatod.

000000000

Lehet mégsem az eredeti helyére került a pofa illetve a tokmány sem. Előbb próbáld a tokmányt elforgatva másik pozicióba rögzíteni.Befogsz olyan anyagot amit csúccsal meg tudsz támasztani,majd kézzel körbeforgatod a tokmányt és utána húzod le a csavarokat.Ez csak ötlet.

KoLa

"A sorrendre próbáltam ügyelni"
Ha ezt ezidáig nem vetted figyelembe akkor lehet két lehetőséged, vagyis négy, mert 2-t lehet tévedni a tokmánytárcsán, és kettőt a hárompofás tokmányon a sorrenddel!

000000000

Csak egy tipp:pontozóval jelölni a tárcsán a tokmány helyzetét illetve a pofákét is a tokmányon és akkor nem kell a számot lesni a pofákon melyik hova való.

Virbo

A pofák a számozott helyükön vannak. A diók is sorrendben vannak (más-más diónál lehúzva változik az ütés mértéke, és helye, mindig a 0-ás diónál szoktam meghúzni).
A tárcsán is végigjártam azt a 3 felfogófuratot, de nem lett jobb 7 századnál...

A tokmány is csak a peremnél fekszik fel, nem koszos alatta, és nincs is megütve.
Nem is értem...

000000000

Mérd meg a pofák magasságát,elvileg egyformának kell lennie,valamelyik erősebb ami elviszi a méretet.Próbálj egy gyűrűt kifelé fogva is mérni,ha ekkor is üt akkor mégiscsak a pofákat kell variálni.Ha jó akkor szabályozni kell a belsejét.

Csuhás

Köszönöm. Elfogadom. Persze megcsinálom azt amit most készítek, mert sok munkám van már benne. No meg szeretem is csinálni. Majd az enyémet gömbesztergálónak használom. Eleve akartam hozzá egy csapágyazott késtartóba fogható házat, úgy hogy egy karral lehessen elfordítani vízszintes főorsóra merőleges tengely körül.

Csuhás

Tanácsot kérnék. Nem igazán tudok szép menetet vágni esztergán... Mivel kicsi a kifutás és nekem már öregesek a reflexeim, ezért kis fordulatszámon vágtam menetlapkával. De nem szép sima menetet kaptam, hanem szőrös, itt ott szakadozott lett az eredmény. Próbáltam többféle kenőanyagot is nem sok eredménnyel. Egy M20*1.5 menetről volna szó tippem szerint C45 anyagon.  

Virbo

Rendben, méregetek majd.

PSoft

Egy féligkész nálam is "kallódik" valahol.:)

Ha elfogadod,szívesen Neked adom,holnap mutatok képet is róla,ha érdekel.[#integet2]

Csuhás

Érdekel a fotó, hiszen minden ötletből lehet tanulni. Nekem persze elég egy darab. Ha úgy gondolod hogy nem fejezed be soha akkor biztos akad rá jelentkező itt a fórumon aki vállalja hogy véges idő alatt működő szerszámot készít belőle.

s2k5ycubj

Ha elengedhetetlen a lapkás menetvágás akkor sok kis fogással kell(legalább7-8) és minden másodikat ismételd meg fogásvétel nélkül,ha van időd mindet. Sima vágóolaj jó hozzá és próbáld meg csúccsal megtámasztani,sokkal szebb lesz a menet. De még szebb lenne,ha metszővel csinálnád... Egyébként az is 8-szor vágja a menetet.[#wave][#wave][#wave][#wink][#wink][#wink]

Csuhás

Egy kép többet ér mint sok szó. Jelenleg itt tartok:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/Linkelt_kepek/bh1.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/Linkelt_kepek/bh.jpg" border=0>

svejk

"mindig a 0-ás diónál szoktam meghúzni"
Elég helytelen..  
Szerintem a 0-ásat csak akkor használd, ha precízen kell valamit befogni.

r2u4n063m

A középen látható, szegnyeregbe fogható szerszám mi a rossznyavaja?  
https://lh6.googleusercontent.com/-JXdZoJOMGBQ/UA5cFlglXpI/AAAAAAAAC9Q/_AWHYGSK-3I/s640/P1010011.JPG" border=0>