Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Szedlay Pál

4um5b65d

Az nem úgy van.....
Először berakom az első késtartóba a leszúrót és bebökök 200-ig, azaz átmérőben 400, majd ugyanezt megismétlem a hátsó késtartóval is, így már 800.
:)

KoLa

Ez a leírás eléggé sántít![#eplus2]

4um5b65d

Talán lesz aki beveszi.... [#eplus2]

vadember

Köszönöm a tippeket! Átcseréltem a lapkát 0,8 rádiuszról 0,4-esre. A siklócsapágy szorítógyűrűjén húztam egy kicsit és megszűnt a remegés.60 mm-es anyag volt 315-ös fordulat, udvaron talált biliacél.Frissen élezett forrasztott lapkással is kipróbáltam, azzal is jól ment.
Köszörülés után le szoktátok húzni az élt fenőkővel?Ha igen mit jelent ez a gyakorlatba? Milyen fenőkő kell hozzá és kb. meddig kell csüszkölni?

06uf660

Sziasztok!
Valakinek lenne ötlete, hogy TOS FNGJ-20-as szerszámmarógéphez gépkönyvet honnan lehetne szerezni? Nagyon kellene, mivel berosszt az előtolásom és nem akarom az egészet szétbombázni.

s2k5ycubj

Szia! Gépkönyvet nem tudok,de én biztos szétszedném a mellékhajtóművet és szétnéznék benne,ha egy valami megállt,könnyen lehet más baj is.

Kristály Árpád

Halihóóóó
Keresd "Csuhas"- kollégát...hátha tud segíteni...

Csuhás

Nem tudok segíteni sajnos. Csak azok a gépkönyveim vannak ami a listában is szerepelnek. Ha kapok valamit akkor azt közzéteszem.

Más: Kiesztergáló fejet készítek. Morse4 szárral kb 100mm körüli fejátmérővel. Szeretném a kések furatát a gyári késekhez illeszteni. Milyenek a gyári kés szár átmérők?

4um5b65d

Elsősorban azt gondold át, hogy milyen méretű és mélységű furatokat szeretnél vele készíteni.
A nagy fej átmérő már indokolná, hogy négyszög keresztmetszetű késeket is be tudj fogni vízszintesen elhelyezve. Vagyis az egész fej eltűnik a furatban mikor dolgozol vele.
Egyéb esetben meg 10-12-16-os furatokkal csináld meg a fejet.

Csuhás

A képen láthatóhoz hasonló fejet szeretnék készíteni. Ezért érdekeltek a szokásos készár méretek. Jelenleg Áts Lacitól kapott két C45 pogácsám van amik 60 fokos fecskefark illesztéssel betétléccel kapcsolódnak egymáshoz.  A pogácsák még csak nagyolva vannak, szóval eléggé az elején vagyok a munkának.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/Linkelt_kepek/boringhead.jpg" border=0>

HJózsi

Az 50 mm-es kiesztergálófejekbe általában átm. 12mm-es szerszámok valók.

HJózsi

Makoto Ishimura : http://koti.mbnet.fi/mct76/boring_head.htm" TARGET=_fnew>Boring head

Itt a rajz is letölthető : http://homepage3.nifty.com/homeshop-tools/boring_head/boring_head-e.htm" TARGET=_fnew>Boring head  igaz ez csak 54 mm -es kiesztergáló fej ...

Virbo

Urak, volna egy kis gondom:

Adott egy lengyel tokmány, ami nincs szétütve. Amikor feltettem a tárcsára (kb fél éve), a pofák szorosan jártak a helyükön, semmi kotyogásuk nem volt. Akkor 2 század ütés volt egy 12-es ujjmaró szárán mérve a pofáktól kb 30mm távolságra.

Nemrég levettem a tokmányt a tárcsáról tisztítás céljából. Elpucoltam, megkentem, összeraktam. Visrosszaktam a helyére és elkezdtem(volna) dolgozni. Érdekes módon amit befogtam ütött szemre is jócskán.
Elkezdtem méregetni, és a már említett marószáron minimum 7 századot tudok összehozni. A tokmányt akárhogy forgatom a tárcsán, az a 7 század benne van.  
A tárcsa fut az illesztőperem is. De feltéve a helyére a tokmányt, üt a befogott anyag.

Mi lehet az oka? Elkoptak volna a pofák, való igaz, hogy most egy picit lötyögősek. Vagy valamit rosszul raktam össze? (A sorrendre próbáltam ügyelni.)