Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Kösz, tisztában vagyok a hőkezelés folyamatával, fémipari iskolát végeztem. Csak kemencém nincs hozzá. Ha elolvastad volna az előző hozzászólásokat, Sasi fórumtárs (akinek nem kételkedek a szakértelmében) írta, hogy a C45-öt a tűzhely gázlángján 30 percet melegítve elérhető úgy 30-35 HRc hogy megeresztést nem igényel az anyag. Ezért lettem volna kíváncsi, hogy az a 30 perc a hőntartás miatt kell, mert a földgáz lángja úgysem melegíti túl az anyagot, vagy azért  30 perc hogy képes legyen elérni azt az adott hőfokot aminél ez az "edzés" sikeres lesz.

wrfwxv4t9

Üdv!

http://www.weldotherm.hu/

Tudom, hogy a reklám...  Nagyon nem annak szántam, de néminemű jártasságom a hőkezelésben "nyomja ki" belőlem....
Mondjuk a kontrolálás ott kezdődik, hogy összehasonlításokat végzek valami segédeszközzel. Pölö: (Gugli barát) HŐKRÉTA.
Aztánd jöhet a komolyabb, a linkajánlatom.  

000000000

KERESEK!

200 –as 3 pofás, Magyar, tokmányhoz normál pofákat.

TOVÁBBÁ, KERESEK:

160 as 4 pofás, (két diós,) Magyar, tokmányhoz normál, és fordított pofákat.  
(A normálból elég lenne a 4. számú is)  
Valamint, 1 hozzávaló diót is.
Esetleg olcsó komplett 4 pofás 160 -as érdekel.  
Magánba várok ajánlatot.

Bicska

Van ötlete valakinek, hogy miből/hogyan lehetne improvizálni olyan műanyag golyókat, amik gépek (irányváltó stb.) karjainak/kapcsolóknak a  végén vannak?

mxjj54gxi

jkrz3gwi

Szekrényajtó fogantyú.

mxjj54gxi

Amúgy ez még jól jöhet:
http://www.mossexpress.hu/mss/mss-pc.nsf/WebEngine?OpenAgent" TARGET=_fnew>mindenféle fogantyú és kiegészítő

mxjj54gxi

És volt még régebben a Király-Torma kft, ami ma Király trading kft.
A régieknek mindenféle okos szorítókar, gomb, fül, ingyombingyom volt.
Hogy az újaknak  mi van nem tom, de meg lehet kérdezni.
http://kiralytrading.hu/" TARGET=_fnew>királytrading kft

s2k5ycubj

Keresett a múltkor valaki 1-es forgócsúcsot,én most találtam egy állót.Valami nekem "értelmesre" cserélném...(menetlapka,bármi)

Bicska

Köszi a tippeket! (Persze tudnék esztergálni mindenféle alakú cuccot (kivéve gömb), csak sznob vagyok, nem akartam annyira típusidegent :))

000000000

Aki írt nekem a morse szűkitő miatt e-mailt, annak válaszoltam, bocs hogy ilyen későn, csak ezt a levelezőmet ritkán használom.

ks46twg3x

Sziasztok!

Kínai kisesztergámra vettem TOS 80-as tokmányt. Aminek az illesztőpereme 63mm, az eredeti tokmányé pedig 55mm, és a csavarok lyukkör átmérője is eltérő.
Van ötletetek hogyan fogassam fel a TOS-t?
Létezik ehhez gyári gyűrű, vagy valamilyen adapter?

nvnshmpmn

Szerintem Neked kell egy megfelelő illesztő gyűrűt csinálnod, ez lesz a jó megoldás.

nvnshmpmn

Nem is illesztő gyűrűt, hanem egy közdarabot kell, mint egy tokmánytárcsa szokott lenni általában.

000000000

Ha az eredeti tokmánytárcsára elfér az új tokmány felfogatócsavarjainak osztóköre,marad elég fala a furatnak akkor csak egy illesztőgyűrűt kell csinálni ha nem akkor újat kell hozzá.