Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Otthoni balesetben halt meg egy férfi Gyálon szombat délelőtt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság első információi szerint az áldozat épp a házának garázsában dolgozott egy esztergagéppel, de a ruhája beakadt a szerkezetbe, ami így őt is magával rántotta. A férfi a helyszínen meghalt.

vadember

A táblázat 29. oldalán az összesítőben a milling illeve a scarfing (daraboló)oszlopban van a fekete pötty. Nekem is gyanús az egész, vagy félreértelmezem a táblázatot.

000000000

Gulácsi Zoli gyáli, biztosan többet tud az esetről.[#confused]

Varga László

Zoli bácsi jelentkezz!Reméljük nincs pincéje,meg-meg esztergapadja?

nvnshmpmn

Én is vettem az enyémhez egy FI relét. Biztos, ami biztos, végül is nem tegnap jött ki a gyárból a gépem. Csak még fel kell szerelnem.

ANTAL GÁBOR

Nem a Zoli bácsi !  18.34 kor beszéltem vele  (egyébként is ha jól vagyok informálva  neki EMU 160 ja van annak a motorja szerencsére elég kicsi

D.Laci

A "Tények"-ben a szomszéd asszony "Lajosról" beszélt.

Robika37

Alapvetően a lapka anyagjelölés miatt linkeltem be az oldalt, hogy össze lehessen hasonlítani ill. értelmezni lehessen P...K.. jelölésrendszerben a Böhlerit saját jelöléseit..ezek a lapkaminőségek a lapka anyagáról adnak információt amit hozzárendel a gyártó cég különböző lapka geometriákhoz .A geometria és a befogás módja határozza meg az aktuális alkalmazási módot.

4um5b65d

Na, épp ezt akartam mondani, hogy az csak anyagtáblázat.
Amúgy feljebb ott vannak a lapka geometriák is.
Feltételezem, hogy több fajtát is gyártanak, csak ez a pdf file egy bizonyos megmunkálási szegmensről szól és nem nem öleli fel az egész készletüket.
A lapka alkalmazását egyébként is a TPMR.... jelölés már kimeríti.

http://mesterszerszam.hu/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/TPMR.jpg" border=0>

vadember

Igazatok van, a pdf címlapján ott van, hogy ez csőmegmunkáláshoz készült katalógus.
Akkor az eredeti kérdéseim másik felére kérnék még választ.Más gyártó hasonló lapkájának a forgácsolási adatai jó kiinduló értékek az én lapkámhoz is ?

http://kepfeltoltes.hu/view/120115/t3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Lamina katalógus

000000000

Köszönöm, utánakérdezek.

000000000

Remélem nem ez a 7méter vagy a napirajz-ról. [#hehe]
http://napirajz.hu/files/moszkvics.jpg" border=0>

000000000

Nem, de onnan van a név:-) De van ott Pál is:-)

000000000

Speciel vele nem találkoztam

4um5b65d

Nem nézheted más gyártókét. A Bohlerit katalógus jó neked, mivel az alapanyag/bevonat kombináció kódja megállja a helyét.
Annyi, hogy Te esztergálásra fogod használni ezt az alapanyagot, nem marásra.
Tehát acél és szürke öntvény simítására használhatod. Elsősorban acélhoz ahogy a táblázat is mutatja.
Látható, hogy a hagyományos ISO jelölésekkel hogyan tudod behelyettesíteni.