Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ti miről beszéltek?
Frissítsétek már az oldalt....
[#nevetes1]

000000000

:D:D:D:D Kössz a segítséget, majd valahogy rásufnizom

4um5b65d

Veszel egy 3-4 ezer forintos Tesco-s turbóköszörűt, azzal meg lehet csinálni.
De még jobb ha fogsz egy flex-et azt szétkapod és a forgórészére applikálsz rá valami korongot, azok az áttétel előtt 30000 felett forognak.

nvnshmpmn

Nekem van egy ilyen gépem, de az tényleg Flex. A márkája az. Jó öreg darab lehet, valami felszámolásból, vagy selejtezésből származik. Füldugóval használatos[#kuss]

4um5b65d

Az még biztosan robbanó motoros.. :)

vjanos

ááááááááááááááá... Chuckie baba?

Laslie, nem is mondtad, hogy hentes a segéded :)

vjanos

Nekem is van egy Flex flexem, az is tizenéves lehet.  
Viszont épphogy csendes, lassan felpörgős, klassz darab...

PSoft

Ezek voltak az "Original FLEX"-ek.

Az enyém 1000W-os,150-es korong kell rá.
Zöld billentyűs,lágyindítós a kapcsolója.
Érdekessége a kapcsolónak,hogy semmi elektronika, mechanikus késleltetésű a harmadik érintkezője.
Mint a CD,vagy kazettaajtóknál szokott lenni,az a ragadós zsír,olyan késlelteti a harmadik érintkező működését.

Ezeket a gépeket még arra tervezték,hogy iparszerűen használva reggel bekapcsolod,és akár két műszakot is végigflexelhetsz vele egyfolytában,éveken keresztül.

Nagyon jól megcsinált,elnyűhetetlen gépek.

000000000

Nekem egy 2000 wattos AEG van 230-as koronggal valamikor a hetvenes években hozták németből a rokonok de már használtan,ez a mai napig működik csak a szokásos kopó dolgok /csapágy,szénkefe/ a fogaskerekek hibátlanok azóta.

4um5b65d

Feketén dolgozik , nincs bejelentve, csak azért nem reklámoztam... :)))

4um5b65d

Nem a lapkához keresed a kést általában, hanem fordítva. A késhez adják meg, hogy milyen lapka kell bele.
De visszafelé is megfejthető a dolog. Ha most hirtelen találnék egy késszár katalógust akkor meg is nézhetnénk.
Valami toolholder kulcszóval kellene lennie , de fél órája ezen vakarom a fejem és nem találok egy komplett leírást.

4um5b65d

Erre bizony nincs tuti válasz, mert annyi mindentől függ, hogy csak na.
Ha kicsi a géped akkor csak pozitív lapkát használj, ha nagyobb akkor pedig a gazdaságosság szempontjait figyelembe véve a negatívat elsősorban, de ez ugye attól is függ, hogy mennyit kell leválasztanod az adott alkatrészről. Ha nem sokat akkor nem érdemes negatívan nagyolni és pozitívan méretezni.
Meghát mit visz jó az adott lapka ? Méretezheted e negatívval ?
Mik a formai követelmények az alkatrészen?
Hagyományos gépen használod e vagy cnc-n ?
Szóval ezer a kérdés....

fpm64xtbb

Turning holders kulcsszóval ha beírom akkor bead táblázatokat.

svejk

Tanító Bácsi!
a #19307 No ugorjunk utánira a választ. Légyszi légyszi...

4um5b65d

Kelleni nem kell használni negatív kést, de ajánlott:

- Ahogy mondtad, kemény anyagoknál.  
- Szilánkosan törő anyagoknál (pl öntvény)
- Lángvágott anyagoknál.
- Kerámia lapkáknál.
- Bór nitrid lapkáknál.
- Általánosságban minden nagyolásnál.
- Általában mindenhol ahol nagy előtolással haladunk.
- Gazdaságossági szempontból mindenhol ahol lehet. (csúcsok száma)

Én a hagyományos kések köszörülésénél mindig azzal kezdem, hogy a homloklapot elköszörülöm negatív-ba, majd utána alakítom ki a forgácstörőt. Lásd: Turnig > Szerszámok -> Forrasztott lapkás előretolt élű kés.
HSS késeknél ritkán csinálok ilyet, mivel abból nem csinálok hosszesztergáló nagyoló kést.