Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Köszönöm, a tapasztalat utáni az érveket!

yuagaci9g

Jo, ilyet hasznalok a kis MN80-on, olajjal,
azt gondoltam, van jobb megoldas.

A zsirzoszemek kenesere valami öntarto medoldas harmadik kez lyett?         [#lookaround]

000000000

Én a hasamhoz nyomom a  zsírtároló dugattyú végét, a bal kezemmel rárakom a zsírtószemre, jobbkézzel meg pumpálok. És fexibilis zsírzótömlőt használok.  
Volt rugós zsírzóm is, de nem vált be.

4um5b65d

Létezik olyan zsírzó fej amit rögzíteni lehet a gombon. Vettem is ilyet úgy 5 éve, csak még a karos zsírzót nem vettem meg hozzá. :)

keri

3. kéz???
NEm értelek titeket.
Nekem olyan van flexi csővel, hogy rádugom a csövet, és ahogy elkezdem pumpálni a zsír nyomása rögzíti a fejet. Ha abbahagyom akkor le tudom húzni...persze nem 3000ért vettem :)

sasi

Nekem olyan flexibilis csöves zsírzóm van, melyet a szemre pattintva csak pumpálni kell (félkezes!), de a szemről csak hosszú harcok árán jön le [#gun], még nem jöttem rá „forszára”. Mivel nem egy drága szerkezet, el nézem neki, hogy mellé is nyom egy kis zsírt.
[#smile]

000000000

Ha szézcsavarod a fejet, lazít a fogáson.

yuagaci9g

Hat igen, igy is lehet, de akkor kell a harom  kez es mind a harom zsiros lesz! [#violent]aki kitalalta!

Vetesi75

Jól emlékszem, Te kerestél olcsón szalagfűrészt?

mxjj54gxi

Nézegettem tegnap ezeket az EMOLIN adatlapokat, és gyakorlatilag mindegyik 9 feletti Ph-val bír, ami ugye elég lúgos....
A lúgot meg az alu nem nagyon szeresse, még a vas,meg a réz csak elvan vele....

KÉRDÉS Lasliehoz:
ezügyben tapasztaltál alunál korróziót?

4um5b65d

Nem venni szeretnék, hanem építeni egyet.
A kerekeken kívül mindenem meg van hozzá.
De a projekt még várat magára, előbb újra kell születnem, hogy legyen időm rá. :)

4um5b65d

A forgácsolt alkatrészeken nem veszek észre semmit. Vannak régi alu alkatrészek is lecsomagolva, de semmi nyom nincs rajtuk.
A hűtővíz szivattyú merülő részén vannak nyomok, de az már előtte is olyan volt, mielőtt használni kezdtem volna az Emolint. Nehéz eldönteni, hogy azóta fogyott e az anyagból.

mxjj54gxi

Ez elég bíztató.
Nekem egy EMU200-asom van, még nem tudtam beállítani, de szándékoznék használni a hűtőrendszerét, aminél a tartály vas, de a szivattyú full alu.

4um5b65d

Asszongyák előbb leszel cápa támadás áldozata, mint, hogy kirohadjon alólad a szivattyú.
Gondolod, ha nekem ipari célra megfelel az anyag akkor neked nem fog ?
Nem aggódsz te túlzottan a dolgokon ? :)

mxjj54gxi

Leginkább csodálkoztam, hogy miért nem semleges az a cucc!
Meg aztán honnan tudnám, hogy a te gépednek miből van a szivattyúja, hogy bírja?
Sőt, honnan tudnám, hogy manapság _általában_ a gépeknek miből van a szivattyúja?
Az én gépem öregebb nálam egy évvel, ki a fene tudja, akkor miféle emulziók voltak, és milyen Ph-val?