Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Miki2

Én még csak 38 éve csinálom.

4um5b65d

Akkor neked már van miből felejteni... és még akkor is elég lesz az ismeretanyag a trapézorsóhoz. :)))

000000000

Szerintem az üveg egy amorf anyag és nem folyékony De látom egész jól eldiskuráltok csak így tovább

t6t6sjg67

ez az ablaküveges dolog meglepett:) ezt értsem ugy, mint a milka csokiban az áfonyás tölteléket? kivűl ropogós, belűl folyos?:)))
én azthittem az üveg olyan rideg, mint az ndk-s radiátor..:))) szivom itt az infokat magamba[#eljen][#smile]

4um5b65d

Erről az üveg dologról kb 1 éve láttam egy műsort a Diszkó-verin amiben a készítés folyamatairól volt szó meg sok minden másról a témában és ott foglalkoztak ezzel a folyadék halmazállapottal is. Igaz ők is azt mondták, hogy technikai értelemben folyadék. Nekem is fennakadtt a szemem, de egy nagyon egyszerű bizonyítási eljárást említettek meg. Azt mondták, hogy egy kb 20 éve függőlegesen beépített ablaküvegen már jól mérhető a dolog. A felső része elvékonyodik az alsó pedig vastagabb lesz. Na én fel is szaladtam a padlásra egy mikrométerrel a rég odatámasztott üvegtáblákhoz és láss csodát, tényleg folyik lefelé az üveg..... Hihetetlen , de igaz.

t6t6sjg67

hejjjjjjj.. nafene.. ma már késő van, de holnap énis mérek..:))) hogy mik vannak. erről még nem hallottam.[#awink]

4um5b65d

És ezek után még merje valaki azt mondani, hogy milyen jó annak akinek üvegszeme van, az nem folyik ki. Hámáhogynefolynaki.... :)

t6t6sjg67

t6t6sjg67

000000000

sziasztok,nem tudtok véletlenűl olyan oldalt ahol esztergálásról szóló könyveket lehet letölteni?

t6t6sjg67

nekem pdf formátumos könyveim vannak, de azok CNC esztergákkal foglalkoznak. tipusonként, leirással, használattal, tesztfeladatokkal, kodokkal. ha neked megfelel, szivesen felrakom őket.. igaz nemtudom hogy hová, és hogyan. láttam már hogy mások raktak ide az oldalra valahogy:) de ha kell neked, akkor utánajárok..[#kacsint]

000000000

Köszi! De sajnos nekem csak egy egyszerű kis tos gépem van, ami messze van a cnc-től:) Esetleg a teszt feladat érdekelne ha lehetne használni a normál gépen is. Ha ez a teszt olyan leírásokat ad amivel azt lehet megnézni, hogy mennyire pontos egy esztergagép, akkor az érdekelne. Köszi!

4um5b65d

Mire vagy kíváncsi? Nekem is TOS-om van.

Szedlay Pál

Keresek kicsi, de pontos cnc esztergát. Nem venni akarok hanem munkát adni rá.
Pontossági igény min. 0,01mm.
A munkadarab max. átmérője 5mm hossza 10mm.

Köszönöm a segítséget.

nb8v4eyzr

Szia q765!
Engem érdekelnének azok a könyvek és szerintem másokat is. A felhasználók mappáiba nem tudod feltölteni?
Előre is köszi!!!!