Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

j3rx6bsjd

Mégse,bocs most jöttem rá,hogy ez S32 ami nekem van,de szerintem a 28-as sem lehet rosszabb.
Úgy általában a TOS gépek nagyon jók.

000000000

sajnos nekem mind a két tábla hiányos!adtak vele olyan menetvágót amit a csucs helyére lehet befogni,és külömbözö menetvágó késeket lehet beletenni,amit még azon belülis lehet álitani mi ennek a pontos neve?

svejk

000000000

bocsi amugy köszönöm a választ,én jászalsószentgyörgyi vagyok.és te?

000000000

Nem biztos, de én úgy tudom, hogy a Pittler fej az az ami jobbra balra forog és menetfúrót lehet bele rakni.

j3rx6bsjd

Nekem a gépen a táblák dombornyomottak voltak,ha végighúztam a kezem éreztem a szöveget.Letakarítottam róla a maradék festéket,finoman lefújtam matt feketére majd egy vödör vízben,víz alatt 1000-es papirral felcsiszoltam,így a számok és feliratok fényesek lettek a háttér pedig fekete.Szárítás után nitrolakkot kapott 2 rétegben.A vizpapirt rá kell hajtogatni valami sima tárgyra vagy venni kell hozzá gumis csiszpapir tartót.

D.Laci

Én is "Pittler fej"-nek ismerem.

000000000

ha valakit érdekel,egyépként tudok egy jó karbantartot magyar 2500 esztergagépet kivehető ágyas,sok felszerelésel szerszámal 500000ft  

000000000

Köszi, megkeresem hol lehet olyan olajakat kapni.
A gépkönyvét átnézve (hála nagaoka-nak) kiderült, hogy a főorsócsapágy nem sikló, hanem feszíthető hengergörgős. Lehet, hogy csak túlzottan meg van húzva az anya a főorsón. Megyek a műhelybe megnézem.

000000000

Az info bázis link alatt van egy "Az esztergályos (tankönyv)" dokumentum, de nincs a szerveren.
Honnét tudnám azt letölteni?
Azt hiszem szükségem lenne rá, most, hogy már van esztergám...

7vpav5d32

Szia! Akkor jól tippeltem :-). Én boldogházai vagyok. Szivesen megnézném a szépséget.

4um5b65d

e7c897sd8

Szia! Az ékezet és a szóköz miatt nem megy a link. Javítva:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Fraser/Az%20eszterg%e1lyos.pdf" TARGET=_fnew>Tankönyv

4um5b65d

Szerintem ne piszkáld el a csapágy beállítását, az olajat cseréld inkább. Normális csapágykenés nélkül nem lesz jó.  Annak idején a mesteremnek volt egy kedvenc mondása:  Szárazon még b***ni sem lehet nemhogy esztergálni... :)))))

000000000

semmi akadálya hozzunk össze egy talit.de honnan a     tipp