Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

t6t6sjg67

ejjjj.. nem megy át a link, amit beszúrnék ide..
nemtudom miért.[#schmoll2]

ebu62dfb

Szerintetek egy ilyen gépnek mennyi a piaci ára???http://members.aol.com/rthoracing3/cnc5-1.jpg" TARGET=_fnew>Cnc

HJózsi

000000000

Siasztokk szakik !
A véleménytekre lennék kíváncsi. Életem első esztergagép vásárlása előtt állok. Feljánlottak egy ean 1000-es gépet  .Anyagi lehetőségeim szűkösek de ezt még megtudnám fizetni .Kiváncsí lennék használok véleményére,használhatóság mire ügyeljek mit figyeljek vásárláskór típushibák és hasonlok  Köszi a válaszokat Zotyo

000000000

Szia!
Nem egy új gépről beszélünk,főleg a  szánoknak a kopottságára figyeljél.Ne kúpoljon a gép.Befogsz egy anyagot megesztergálod egy darabon megméred az elejét meg a végét és már meg is látod hogy kúpol-e.

2nbj3n5m

Azon még lehet állítani,de ha egy vastagabb
anyaggal alányúlsz a főorsónak akkor nem szabad
mozognia.Kölömben egy strapabiró jószág.
A MÜM1-es tanintézet gyártotta.Ott tanultam
a szakmát.Talán a szánok holtjátékát nézd és
a szegnyereg kúpkopását ill balmenetes (lapos
menet)kotyogását.A Főörsók csuszócsapágyasak
talán még azon is lehet állítani.
Ha menetet is akarsz vele vágni a cserekerekek
(fogaskerékre gondolok) meglétére is ügyelj.
Nehezen potolható.
Tartozék: Álló és mozgó báb.olajozó kanna.
Ajánlatos a tokmányt a főorsóra egy bronz vagy
sárgaréz csavarral rögziteni.Mert láttam már
erről a géptipusról tokmányt leszállni.
Janko

robroy007

Sziasztok!

mennyiért vesztegetik az ean-t, én is most akarok venni egyet

üdv Robi

robroy007

Sziasztok!

mennyiért vesztegetik az ean-t, én is most akarok venni egyet

üdv Robi

000000000

Nagyon változó,de van ahol már vasárba scak vigyék ,szoval tartozék nélkül nevedmeg,deha jó a gép és     jóvétel? mindenesetre nézélszét nagyon mert most dömping van az esztergákból a piacon.

robroy007

de mégis mennyibe kerülhet -tól-ig?

sokat nem várok tőle de azért fémere akarom használni nem fára

000000000

Szia 150000 ért volt egy az expressen de megvették mire odaértem  Használható gép volt

000000000

Hátha valaki nem ismeri. MK 3-as Morse kúpszög beállítása a késszánon. Két kúp közé befogjuk a Morse kúpot, ellenőrizzük órával a körfutást, majd addig forgatjuk a késszánt a keresztszánon, amíg a késszán előre-hátra mozgatásával a mérőóra nullára áll.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/04%2018/DSCF0960%20%5b640x480%5d.JPG" border=0>

hyn6ys8wt

Ez nagyon jó! Köszi! Jöhetnek még ilyen trükkök...

Robika37

Üdv!
Fontos adalék a témához: a mérőóra tapintója pontosan a "csúcsmagassághoz" legyen állítva. Mert ha nem a tengelyvonalban állítod be akkor nem lessz pontos a beállításod.