Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

Szia Robi!
a cnctar.hunbay nagaoka könyvtárban megtalálod a E2N gépkönyvét jpg formátumban.1-2 napig ott hagyom.

yuagaci9g

Koszonom, mar ez is valami, legalabb latom, hogy a gyari felszerelesbol semmi nem hianyzik, nagyon jo allapotban van.

© Laslie, mi erdekel? Van maro feltet, osztofej, gyorsfuro bab, meg kezi kestamasz is. A patronos gyorsbefogo keszlet remek talalmany.

7vpav5d32

Nagyon szép kis játék. Valoszinű az optimum már az emlékekben sem létezik mikor ez még csodásan dolgozik. Sok szerencsét hozzá.

000000000

Szia nagaoka!
Köszönöm szépen! Nagyon sokat segítettél!
Róbert

000000000

Szia Laslie!
Köszin a segítséget! A gépben szivattyú van, és van is egy ellenőrző kis ablak, hogy a főorsócsapágy felől áramlik-e az olaj. Abból a csőből látom, hogy valami jön (néha csöpög), de nem túl meggyőző. Én is arra gyanakszom, hogy valami dugulás van, elég iszapos az olaj is alul a gépben. Lecserélm az olajat, kitisztítom és várom a csodát. Milyen olajat kell a gépbe tölteni?
Robert

4um5b65d

Én a MOL-nak az egyik olaját használom, ez egy elég híg olajfajta: MOL SPINOL 15 a neve. 10 literes kiszerelésben van. Ezt nagyon klasszul szánkenőnek is használhatod, arra is tök ideális. Nálunk itt egy Opel márkakereskedésnél veszem, ők a nagyker az ilyenben. Nézd meg a neten, hogy hol van nekik legközelebb kirendeltségük. Valószínű, hogy benzinkútnál is meg tudod rendelni, de ott tuti drágább. A hűtőfolyadékhoz való olajat is meg tudod venni náluk 4 literes kiszerelésben, annak meg Makromil 200 a neve, bár ettől nem vagyok elborulva.  Ha csak csöpög az olajad az nagyon kevés, ha egy 5-6 mm átmérőjű csövet veszel alapul azon legalább annyi olajnak kell kijönni, hogy képzeletben elspricceljen legalább 10 cm-re .Ez a minimum. De ne az ellenőrző ablakon nézzed hanem közvetlenül a csapágyra nézzél rá ,ha tudsz. És mindkettőt ellenőrizd (első,hátsó) Szerintem inkább a szívattyúd nem nyom eleget, mert általában a dugulást azt kinyomja az olaj nyomása, persze csak ha megfelelően nagy. Ha fogaskerekes a szívattyúd akkor kapd szét és nézd meg,hogy a tengelyen nem lötyög e a szabadonfutó kerék és, hogy nincs e berágódva az a sík fémfelület ami a fogaskerék oldalához ér hozzá....Mindekettőnek jónak kell lenni különben nem nyom rendesen. De vigyázz, hogy nagyon tisztára mosd ki a tartályt, mert most megmozgatod a trutyit, úgyhogy nem tudod mit nyom be a csapágyba.

000000000

Sziasztok! Én egy új tag vagyok ezen a fórumon. Lenne egy olyan kérdésem, hogy tos s28-as esztergagépről mit tudtok, mi a véleményetek róla, és, hogy hol lehetne beszerezni gépkönyvet hozzá? Mert a gép adattábláján az összes jelzés lekopott.Előre is köszönöm.

4um5b65d

Nézzél itt körül, hátha valami akad. http://www.lathes.co.uk/
Épp tegnap írta valaki és sok érdekes csoda van az oldalon.

4um5b65d

Az a gyorsfúró egység az nagyon érdekelne, egy pár szögből kapd le lécci ha tudod ? Köszi

7vpav5d32

Szia!
 Ha az amire én gondolok akkor az nem kis gép. Azt hiszem 900mm hossz és 560mm átmérő a paraméterei. Gépkönyvet azt nem lesz egyszerű találni mert nyugati exportra gyártották csak. Gondolom nem sok külömbség lehet az SV18-tól, arrol a jövö héten megkapom a gépkönyvet.

7vpav5d32

Ja és a TOS név az garancia!! [#integet2]

4um5b65d

Láttam azon az angol oldalon, hogy lehet gépkönyvet rendelni hozzá.

4um5b65d

Szkenneled a gépkönyvet vagy csak gyönyörködteted magad majd benne ?? :)))))

000000000

nem kis gép az biztos, én ezt a gépet most vettem és nem sok mindent tudok róla. Csak azt látom, hogy nagyon egyben és jó állapotban van, és adták vele az összes tartozékát ami kilenc tokmány, álló és futóbáb, több száz kés, és még sok minden mást. de a gépparamétereit sajnos nem.agépet a kőolajtol vásárolta meg magának az a ember aki ezen dolgozot.

j3rx6bsjd

Szia!
Nekem S28-asom van,szerintem baromi pontos,megbízható gép,sajnos az enyém hiányos.
Gépkönyvet német nyelven tudok esetleg hozzá keríteni.Majd elkérem újra és beszkennelem.
Melyik tábla kopott le?
Hová valósi vagy?