Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

2nbj3n5m

Valakinek itt a forumon igértem,hogy utánanézek
egy négypofás esztergatokmánynak.A köbányai
bazárba sajnos nem volt.De Gyálon egy gép-
kereskedőnél van 80 és 100mm-es átmérövel,
De! Sajnos csak hárompofásak.És nagyon drágán
adja. 22000, és 25000 Ft.
Janko

4um5b65d

Na most erről jutott eszembe, nekem is van 2db használt fölös tokmányom, de sajna pofák azok nincsenek hozzá.  1db 100-as orosz tokmány 3000 pénzért és 1db 250-es Cseh TOS tokmány 9000 pénzért. Már nagyon unatkoznak itt nálam... :)

3rymb5s35

Nekem igérted.
Köszi az infót!

D.Laci

A 100-astokmánynak a pofanult méretét és a spirál emelkedését megadnád azt megköszöném!
Hátha nem unatkozna továnbb nálad! :)

4um5b65d

A T horonynak a keskenyebb szélessége 8,3mm, A szélesebbik mérete 15,7 ez megegyezik a pofa teljes szélességével. A 8,3-as pedig a pofán levő  hornyok közti távolság. A menetemelkedése 6mm.

D.Laci

Sajna nem találtam hozzá való pofákat. :(

4um5b65d

Akkor ez egy pofátlan tokmány :)))))

D.Laci

Az kétségtelen :)

fisrcxuk3

üdv mindenkinek
nekem is van  egy 3 pofás 80  as tokmányom  . A forditott pofa nincs meg. ugyanez a felállás 125 ös ben is. klaciba@citromail.hu

yuagaci9g

Vettem egy Cseh kispadot, sok tartozekkal, most fedezem fel, van mit...
Ugy hivjak   MN-80A, ha valaki tud rola valami okossagot, szivesen vennem, most epp az elotolas bolygoerekes valtojaval ismerkedem, jol jonne kis segitseg.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Lampas/Kepek/eszterga.jpg" border=0>

7vpav5d32

Szia!
 Ha ez segit akkor http://www.lathes.co.uk/tos/  sok sikert.

4um5b65d

Tényleg, ez valami régebbi TOS gép lehet, alul látom a lépcsős patronokat..... Viszont van még a háttérben egy-két géptartozék, azok is ehhez vannak ? Nem csinálnál róluk valami közelit.....

nffab2gnr

Sziasztok!  
T.Robit keresem E2N könyv ügyben,nem "látta" valaki?

000000000

Szia nagaoka!
Itt vagyoook! Sikerült beszkennelni?
Más. Az e2n eszterga azt a hibajelenséget produkálja, hogy magasabb fordulaton megszorul a főorsó csapágy. Néhány másodperc után újra megy megint egy darabíg. Persze nem használom így, de ki kellett deríteni hol van a szorulása. Mi okozhatja ezt?

4um5b65d

Ezzel az infóval én ki tudlak segíteni, egyszerűen nincs kellő olajzásod a főorsón. Ez már nálam is előfordult egyszer. Csak azt nem tudom, hogy azon a gépen olajban áll e a főorsó mert akkor csak annyi a dolgod, hogy hígabb olajat tegyél bele vagy esetleg szívattyú nyomja oda az olajat mert akkor a fogaskerekeket kell kicserélned a szívattyúban mert nem szállít eleget a helyszínre. Vagy el van dugulva az olajvezető csöved. Szóval errefelé keresd a hibát !