Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Mekkora az átmérő és mekkora a fordulatod jelen pillanatban ?
Amúgy korrózió állóhoz igencsak kellene a hűtőfolyadék..
Ha tudsz választani akkor az anyagosoknál a 1-4301-es anyagot (KO33 más néven) kérd ha esztétikusan csillogó végterméket szeretnél.
Ha elég csak a korrózió állóság és megelégszel mattabb felülettel akkor pedig a 1.4305 (KO36S) anyagot kérd. Ez utóbbi nem szedi szét a késedet. Hasonlóképp viselkedik mint egy általános szerkezeti acél. A KO36Ti anyagot pedig kerüld, az nagyon genya tud lenni.

bvadkrcds

Az anyag 20mm a fordulatot talán 1500rpm. De fogalmam sincs a fordulatról. Ékszíjas a kicsike. Majd kap egy frekiváltót.

bvadkrcds

Talán felezte a motor fordulatát… de lehet, hogy csak 1000rpm. De szerintem 1000 felett volt. Ránézésre…  

4um5b65d

Azért azt jó lenne mindig tudni, hogy pontosan mekkora a fordulatod.
Számold ki a motor fordulat és a szíj áttételek figyelembe vételével.
Hűtés nélkül elég ha 500-as fordulaton dolgozol, még az is sok lehet neki ha valami rossz anyagot fogtál ki.
Az előtolás mértéke nem változtat jelentősen a hőmérsékleten. A késed állapota inkább.

bvadkrcds

Keményfém lapka… sárga. Egy kicsit füstölt. Akkor visszább veszem a fordulatot. Köszi!

4um5b65d

bvadkrcds

4um5b65d

Akkor mindenképp kell a hűtés, azok jobban nyomnak mint egy hagyományos kés.
Lehet nem is találtad el az igazi lapkát...

bvadkrcds

Fúró spray-vel megkínáltam. Aztán egy idő után egy kicsit füstölt. Aztán abba hagytam a dolgot. Tegnap azzal szívtam, hogy előre billent a késtartó. Mára megoldottam… az összes csavart újra kellett húzni. Eddig nem volt vele gond. Most, hogy keményebb anyagokra került a sor… csak a gond. De azért is megoldom. Olyan nincs, hogy nem megy.  

4um5b65d

Ott nem az anyag füstöl hanem a spray....
A rozsdamentes mindig is jobban fog melegedni.
Használj inkább hagyományos késeket. (Piros szárút)
A váltólapkás szerszám sokkal kényesebb arra, hogy eltaláld az anyaghoz a megfelelő lapkát.

000000000

Megint lenyűgöztél az ötleteiddel![#worship]
Én sosem tanultam forgácsolást, Te vagy a Mesterem.

Teaway

"De fogalmam sincs a fordulatról. Ékszíjas a kicsike."

Pesten lenne eme szerkezet? Megszkennelem neked, szerkessz levelet nekem!

VighLajos

Szia!
Kapható (mint minden) fordulatszámmérő:
http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/egyeb/akcio_uj_digitalis_lezeres_fordulatszammero_1450369190.html" TARGET=_fnew>Lézeres fordulatszámmérő
Egy jobb kés árával vetekszik, közeli ismerősök közösen megveszik, körbemérik vele a gépeiket, a potmétert beskálázzák, stb...

VighLajos

mxjj54gxi

Laslie!
Milyen anyagból szoktad készíteni ezeket a tüskéket?