Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

bvadkrcds

Még kell egy darabig, de amint odakerül a sor, úgy is ismételten felhozom a témát, aztán megbeszéljük, mit is szedek le a gépről…

bvadkrcds

Valami ilyesmi megy a helyére.  

http://www.universal-thread.com/media/points.jpg" border=0>

svejk

Ez már jó, Farkas Ádámnak vannak(voltak?) ilyenjei bagóért.

bvadkrcds

Megoldom valahogy. Az sem fog zavarni, hogy jobbos, vagy balos. Legfeljebb fordítva megy. De jó lesz.

svejk

bvadkrcds

Még valami. Ha sima orsó lesz rajta, akkor gombok lesznek a kézi kerék helyett. Pötyögtetni pontosabb, mint tekergetni.

bvadkrcds

Nem tudom elfogadni, hogy nem működik. Jó lesz.  

ANTAL GÁBOR

szia! Napok óta olvasom hogy küszködsz az esztergával.Ideírom a véleményemet: Az a baj hogy rögtön a rozsdamentessel kezdtél.Először jobb lett volna nemesített C45 ön gyakorolni,a késköszörülés fogásait elsajátítani. A váltólapkás kések alapból nyomnak (ezért lesz szép a felület ,)de nagy gépre valók. Nekem van kicsi is meg nagy is, és elég régóta csinálom. A rozsdamentes az külön kategória csak arra jó hogy elkeseredj.(nyúlós, nagyon rossz a hővezetőképessége,ezért azt emulzióval illik hűteni ) Gyakorolni közepesen szívós (nem puha, nem kemény ) anyagon érdemes.

bvadkrcds

Köszönöm, szépen a hozzászólásod!
Eddig, műanyagokat esztergáltam. Bronzig még viszi. De most szükségem lett volna kemény tengelyekre. Csináltam, egy újfajta meghajtást… amihez jó kis tengelyekre lett volna szükség. De végül megoldottam másként a dolgot. Debreceni talin, láthatod is a végeredményt. Lesz egy bemutató is.  Nagyon jó lett.  

000000000

OK!
Ezzel magam ellen beszélek, de szerintem is Svejknek van igaza. Nincs értelme egyes részeket tuningolni. Onnan tudom, hogy én is megpróbáltam, de a fentiek miatt értelmetlen volt.

bvadkrcds

Mindenki azt a C45-ös anyagot emlegeti. Az puha? Vagy keményebb, mint egy csavar.  
[#violent]  KO33 azzal, már találkoztam.  

bvadkrcds

Varsa is átalakította. Nekem így nem jó. Ha működik az átalakítás, akkor egy zacskóban megkapod a leesett részeket. Én látni sem akarom.

ANTAL GÁBOR

Ok de mi az hogy kemény tengely?  Ha kívül kemény kell hogy legyen akkor betétedzeni kell. Ha szívós kell  akkor nemesíteni. Nemesíteni pedig különböző értékekre lehet. Nem kell elsőre nagyon szívós anyagot esztergálni  Egy 8.8 as csavar minősége biztosan elegendő lesz. Fogjál be egy M12 es imbuszcsavart és próbáld megátmérőzni a fejét. Annak mindenképpen menni kell. ( azon be lehet állítani a fordulatot az előtolást, a fogást  és kikeresni (megköszörülni ) hozzá a kést.

000000000

OK!
Én egy Sieggel próbálkoztam. Azzal nem jött be. Ennél a típusnál lehet, hogy más a helyzet.

bvadkrcds

Na, jó… Csavarnál semmiféleképpen ne legyen puhább.  A 8.8 jó is. De az milyen agyag? Az a C45 keményebb, puhább ???