Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

Király ez  leírás! Nem is rég kínlódtam, hogyan legyen kevés leeső darab egy kis sorozatból -nem jöttem rá-, a darabonkénti fűrészeléssel sok a hulladék.
De ez a fúróval darabolás zseniális, alkalmazni fogom!

VighLajos

Ugyanezt próbáltam plexinél: 15x1-es menettel "csavarokat" kellett gyártanom, 10 mm hosszban, 10 mm-es furattal.
A plexi úgy megolvadt, hogy laposfogóval kellett leszedni a fúróról, miután kihűlt.
A "Plexivel óvatosan" sor beixelve...

bvadkrcds

Sziasztok!
Ehhez a késtartóhoz, mit szóltok? Ez jó ennyiért? Minősége jó, vagy nézek jobbat?  Az Optimum esztergámat alakítanám át… lásd lejjebb a képet róla. A kézi szánt, kihagyom alóla.  
II. Méret  ( közepes) :  
- tartóblokk : 73x 73 x 50,8 mm
- befogható késszár 16 mm
Ára : 44.000,- Ft nettó, 55.000,- Ft bruttó helyett most 38.000,- Ft nettó, 47.500,-  
http://www.dolphincadcam.hu/IMG/Tools/QCTP%20small.jpg" border=0>

mxjj54gxi

Plexivel gyakorlott vagyok! :)))
Apám az ikarusból a hulladéktelepről vette a maradékot, mikor gyerek voltam, és szinte mindent abból csinált (még a postaládánk is abból van,nem kell kinyitni,hogy lássam mi van benne).
Hogy mennyi fúróját beletörtem az öt milis élébe, az nem elmondható, mikor valami dobozt gyártottam volna kamaszként, kézi amerikánerrel!
Minden előzetes figyelmeztetés nélkül ragadt bele a dögbe! :)

KoLa

Keresd Svejket! A hatvani talin jobbat, olcsóbban adott volna!Több késtartóval!

bvadkrcds

bvadkrcds

Beszéltem vele… az túl nagy.

KoLa

Tényleg így van! csak szólok a főnökömnek hogy kéne egy tábla horganyzott 1,5-s lemez, mert szétcsapok mindent a műhelybe! - OK mondja, van ott a 'stócba'! de meg is kéne hajtanom a cnc-n rendben! mondja csináld! most ráér a gép!hát így megy ez a gazdagoknál! tényleg!:)

svejk

Az 80x80-as volt, szerintem nagy lenne neki.

KoLa

Nekem is van egy olyan, négy betéttel, de nekem meg kicsi, de ha volna még néhány betét hozzá csak felszerelném!

KoLa

Ha ha ! mennyi is 'vót' az leárazva?

4um5b65d

Valaki írástudó ember javítsa már ki a topic alcímét.
Ennyi idő alatt még senkinek nem tűnt fel ?
[#nezze]

4um5b65d

Hát igen , ez ismerős....
Nálunk volt egy fazon aki átment az anyagraktárba, hogy nincs e nekik hulladékba egy 3x2 m-es plexi tábla.
A röhögés végighullámzott az egész cégen.
2x1m-es volt az új tábla. :)

bvadkrcds

Most, rám gondoltál? Az eszterga topik ennek a helye, hogy ne vesszenek el a tanácsok…  

4um5b65d

Úgy vélem valamit félreértettél !
A topic alcímét voltam bátor kritizálni.

Olvasd csak el az üzenetmező feletti szövegeket ?!? :)