Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Nekem is egy Kodak! EasyShare Z8612 8Mp
Ezek szerint a megvilágításod adja a különleges fényét a képeidnek? vagy hogy olyan 'fasza' az esztergált felületek minősége[#nevetes1]
Nekem is vannak ilyesmi befogóim de azok nem ilyen fényesek, mert a legtöbbjük csak várja hogy mikor lesz rájuk szükség megint!

4um5b65d

Hát a felületük valóban jó, de ez a polietilén is dob rajta.
Érdemes kipróbálni.

svejk

Az ám tényleg, elkészültek mér a lapos fiókocskáid?

svejk

Az a kék merpo-s doboz a háttérben valami bujtatott reklám?
Nem ad értelmes találatot a "barátom" :(

4um5b65d

A lapos doboz még nem, de már minden anyagot felhalmoztam hozzá, csak össze kellene építeni.
Az eszterga késeim tárolásához kell még csinálnom egy kézi "dróthajlító-vágó gépet".
2-es rozsdamentes köracélból kellene profin U alakot hajlítani. Amolyan fél kés hosszúságnyi fekvő U alakot. Azokat gondoltam beültetni az MDF lemezbe mint elválasztó elem és akkor szépen sorakoznak a kések egymás mellett, mint  
a Tesco parkolóban a kocsik.

MERPO-ért pedig a Lidl-be kell menned a zöldség gyümölcs részlegen megtalálod. Ha nincs üres doboz akkor átrakod az uborkát egy másikba , majd a kiürült dobozt magadévá teszed.
Ezzel olyan lelki nyugalom tör rád, hogy most aztán faszán rendben tarthatod a cuccaidat, hogy párját ritkítja.
Aztán idővel rájössz, hogy a sok papírdoboznak is polcokat kell gyártanod. :)

s7manbs8

Pár napja az a 100 ezer körüli marógép merre volt itt található, az adok veszekben ?

f35ezvjs

Szia!
jelenleg egy 800W motor van rajta de van hozzá egy 1500W motorom igazán ez az igazi. A frekiválto pedig egy LG típusú 2KW ig terhelhető
100HZ ig. így 0-2000 ig forgatom a főorsót
az irányváltást pedig egy hosszúkaros kapcsolóval oldottam meg ami a frekiváltónál a kétvezetékes irányváltás vezérlést kapcsolgatja
így lett belőle egy kis müszerész eszterga amin igaz pici alkatrészeket csinálok.

f35ezvjs

Igen ez igy van nekem is gondom volt vele az első hetekben. de igen erősen megreklamáltam és leküldték a szervizes Árpit és az az egész padot átnézte az illesztéseket tusérozta a keresztszán lefogatását pedik felköszörültette / három napot dolgozott rajta/ tehát teljesen összeillesztette így már a mechanikai hibák eltüntek róla. A motorral szerencsére nincs bajom mert a frekiváltó nagyon vigyázz rá. A motor paraméterei pontosan vannak beállítva és igy ha valami gond lenne akkor letilt. Igen a késtartó alátámasztása nagyon primitív megoldással van nála megoldva, de ez a nagyobb átmérőnél a leszúrásnál, beszúrásnál lehet csak észrevenni, remeg tőle
Így csak kissebb átmérőt szoktam leszúrni vele. ja meg erőssen kell locsolni leszúrásnál.
A cég akitől vettem én is, inkorekt tájékoztatást adott róla. Sajnos a koléga még mindíg ott dolgozik, de én azóta csak ha lehet mindenkit lebeszélek az ottani vásárlásról.

bvadkrcds

Átbeszéltem a dolgot az ismerőseimmel. A narancssárga fölötti rész, ki lesz cserélve rajta.  
A késtartó cserélve lesz. Nagyobb késekhez való lesz rajta…. gyors késtartó. A régit talán megtartom második késtartónak.  
A kézi szán, kuka… Gyenge anyagból van. A keresztszán is cserélve lesz. A pizma mellett van hely 2db THK25-ös sínnek. Mint Vbodi gépén Hatvanban. A golyósorsó is csere.
Lesz rajta frekiváltó is. Az előtolás fogaskerekei, szintén a kukába távoznak. Lesz helyette léptecs, vagy szervo. Nem CNC-t akarok belőle csinálni… bár ezek után lehetne az is.
Nos! Jó lenne ez a gép, ha a felét meg lehetne venni. De minek a fele, ha a másik felét ki is lehet dobni!
http://www.top-maschinen.de/media/quantum-d210x400-1200.jpg" border=0>

PSoft

Nagyon tetszik a "munkafilozófiád".[#eljen]

Hogy is mondják....?
"Te,még a mifajtánk-ból való vagy".:))

Az utolsó bekezdésed tanítani kellene,sőt...
Kötelezően tanítani kellene!!!
[#wink][#worship]

bvadkrcds

Sziasztok!
Milyen gyors késtartót ajánlanátok, és hol lehetne jó áron beszerezni?  

000000000

Amit a kukába szánsz, nem eladó véletlenül?

bvadkrcds

Még valamit elfelejtettem… a narancssárga részben, csúszó csapágyak (prizma) van. Az szabványos? Lehet olyat kapni? Mert akkor egyszerűbben lehetne megoldani a problémát.  

svejk

Szerintem nem szabad időt pénzt áldozni az alakítására. Ez így jó ahogy van el kell fogadni.
Bármit csinálhatsz rajta mindig marad gyenge pontja.
Az más kérdés hogy az új ára irreálisan magas...

svejk

Ha golyósorsókat raksz bele nem tudod kézi üzemben használni mert azok nem önzáróak.
Erre tesz egy lapáttal a golyós lin. vezető.