Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Kerámia lapka vagy Bór nitrid (CBN) lapka.
Ha hagyományos kés akkor pedig piros szárú K10-es jelzésű, de ez azért nem örökös.

Kerámiáknál 1000-es fordulat felett, hűtés nélkül, egyébként meg 400-on sok emulzióval.
Hagyományos késnél, forgácstörő nélkülivel próbálkozz.

000000000

Szia Laslie! Köszönöm szépen a segítséget,K10-es az van is kéznél.Próbálkoztam 2000-es fordulaton de csillagszóró hadművelet lett belőle mert szikrázott,izzott mint a veszedelem [#fejvakaras][#vigyor2][#circling][#wow1]

085ctv6w0

Köszönöm a válaszokat én is ezzel szimpatizáltam. Bár a linkeket inkább csak példaként tettem be, ha más gyártó, típus ilyen árkategóriában és tudásban van azokra is szívesen veszem a javaslatokat.

085ctv6w0

Köszönöm az ajánlatot, de nem élnék vele.Első nekifutásra kicsit drága, de azért köszönöm.

000000000

Klassz ötletek! Az a kúpos tüske nagyon tetszik![#eljen]

jkrz3gwi

Próbáld szupport köszörűvel, (ha van).

mxjj54gxi

Sziasztok!

Régóta olvaslak titeket, most bejelentkeztem, talán kicsit itt is garázdálkodhatok. Páran a másik forgácsolós fórumból ismernek, mint a rossz pénzt.

Laslie!
Hadd kérdezzem meg: ez a kúpos tüske az a tüske, amit esztergatüske néven nevez a szakirodalom?

4um5b65d

Az eszterga tüske elnevezés nagyon sok minden takarhat.
Ez így nem azonosítható be egyértelműen.
Általában azt nevezik tüskének amire valamilyen furatos alkatrészt felhúzunk.
Annak idején a kúpos tüskét "merev tüske" néven tanították.
Ami még hirtelen eszembe jut a merev és a homlokszorítású tüske mellett az a feszítő tüske. Ezek mind tüskék.
Ha azt olvasod, hogy eszterga tüske akkor kénytelen vagy a szövegkörnyezetéből eldönteni, hogy melyikre gondolnak. De a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a kúpos-ra gondolnak.

4um5b65d

Bár most hogy mondod, még esetleg a főorsó kúpba üthető mérőtüske (párhuzam-tüske) is szóba jöhet, ami ugye a gép szánszerkezet állapotának ellenőrzésére, beállítására való.

x4rhew5r3

Elismeréssel és élvezettel olvasom ismeretterjesztő "műveidet".
Illusztráció a mérőtüskére:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Sneci/Eszterga_TOS/DSC01240.JPG" border=0>
Ez egy TOS gyári mérőtüske volt, sajnos csak kölcsön. Kúpos és hengeres befogási lehetőséggel, ami egyaránt alkalmas a főorsó vagy a tokmány paramétereinek vizsgálatára. A védőharisnya nem része a mérésnek:)

svejk

Tudom hogy már kicsi az esélyem, hogy ne hülyén haljak meg, de azért ezt még meg szeretném tudni hogy mi a szösz ez:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/mi%20a%20sz%f6sz.jpg" border=0>

Csuhás

Csak tippelek: De ránézésre egy nagy köszörűgépre való rádiuszos korong lehúzónak tűnik. A kar végébe való a gyémánt, és a tengelyt forgatva lehetett a megfelelő körív darabot rávágni a korongra.

svejk

Valami ilyesmi elképzelhető...
Bal oldalt durva fokbeosztás két állítható ütközővel, de a tengely rögzítésére nincs mód.

Csuhás

085ctv6w0

Használt eszterga vételénél mit kell ellenőrizni, mérni? Mivel és hogyan?