Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Én nem beszélni jól Madzsar.....
Nem érteni mit kérdezel....
----------------------

Ha azt kérdezed, hogy 1 szárra hány profilt csinálok akkor asszondom, hogy kettőt. Nem forgatom a kést a tengelye körül.

Vagy azt kérdezed, hogy egy szerszám végre melyik a legbonyolultabb profil amit csináltam ami egy nekitolással dolgozik?

Vagy mit is kérdezel pontosan ?

[#fejvakaras]

f2266unib

Hali. Néztem a Leslie féle oktatóanyagot és elámultam. Nem vállalna valaki fel egy "hogyan esztergáljunk" topicot? Jó az "esztergályos " című könyv és a többi szakirodalom, de a példákat fázisonként volna jó látni. Szerintem van rajtam kívül is olyan, aki odaáll az esztergához és a forgácsgyártáson kívül máshoz nem konyít.

4um5b65d

Eddig azt hittem, ez a topic erről szól.. [#fejvakaras]
Pontosan mit nem értesz ?
Egy konkrét példát lehet apró részleteire szedni, de általánosságban nem lehet mit írni, mert minden eset más és más.

Konkrét alkatrészt dobj fel, anyaggal, darabszámmal. Mutasd milyen pofáid vannak a tokmányhoz és határozd meg, hogy milyen esztétikai igényei vannak a melónak.
Bár az esztétikum jelzői, már a rajzon is rajta kell, hogy legyenek. (felület érdesség jelzés)

4um5b65d

Most jut eszembe a mappámban van egy-két videó anyag , ott fázisonként látható ahogy készül a munkadarab.  
KisKz fórumtársunk így mondaná:
Ez nem túl sok, de legalább kevés. :)

PSoft

Hogy tudtad "fázisonként" esztergálni???
A TOS nem 3-fázisú???  [#nyes][#nevetes1]

f2266unib

köszönöm, megnézem :)

4um5b65d

A TOS nem, de a motorja az.... [#nyes]
Egyszer próbaképp feldobtam rá egy 75W-os varrógép motort...
Az villamos szolgáltató rám küldte az áramkommandót , hogy megnézzék a fogyasztás csökkenés okát.[#buck]

4um5b65d

Esztergályos képző 1. osztályát már kijárt tanulóknak......

Először a menetes rész készül el, majd az excenter perselybe fogjuk és készre gyártjuk.
Nem kell félni tőle, hogy elfordul az anyag, nagyon stabilan képes megfogni a menet.

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Megmunk%e1l%e1si_%f6tletek/Menetes_excenter/menetes_excenter_a.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Megmunk%e1l%e1si_%f6tletek/Menetes_excenter/menetes_excenter_b.jpg" border=0>

KoLa

Mihez kell egy ilyen elcseszett cucc?:)))
Valami tájoló tüske? ami állítható?[#taps][#wave]

4um5b65d

Valami veterán kocsi tető ponyváját akasztják rá
Egy kissé deformálódott a karosszéria aztán ügyeskednek a re-konstruktőrök.

KoLa

[#eljen]Nagyon 'Ügyi' megoldás! az anya belül van?

4um5b65d

PSoft

Első osztályosok,nagyon figyeljetek!

Ugyanis a "Mester" a leglényegesebb munkafázist direkt elfelejti megemlíteni!:))

Mi van ott a háttérben a második képen???

Előmelegített tokmánnyal dolgozik!!!
[#wow1][#vigyor5]

KoLa

Az 'má inkább hamubasültnek látszik!

4um5b65d

Nem hallottál még a zsugor kötésről ?
Felmelegítve ráhúzom a főorsóra... :)

A nagy titkokat soha nem szoktam publikálni. :)