Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

Ez nem a szegnyereg felőli oldalra való?
Valami cnc eszterga videón láttam ilyesmit,de ott az anyag szegnyereg felőli megtámasztására volt használva.

Farkas Ádám

[#nemtudom] ...én is láttam már valahol ilyent, de most valamiért a google nem találja.

3m9kaxws5

Üdv mindenkinek. Az E2N esztergámra szeretnék új adat táblát csináltatni.
Az enyémen matrica van így vettem , graviroznak valahol? Vagy valami ötlet esetleg?
http://kepfeltoltes.hu/110323/P1090661_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

sasi

Az én gépemen jó az adattábla, mégis készítettem olyan színes adattáblát, melyet gyorsan át tudok tekinteni, sőt kiegészítettem olyan áttételekkel, mely az eredetin nincs, továbbá nem utolsó sorban fej magasságban helyeztem el, így nem görnyedve kell silabizálni.

A nyomtatott lapot lamináltam, így idő- és olajálló lett.

000000000

Kérdem a hozzáértőket,hogy az E3N eszterga szegnyerge jó-e az EAN160-as esztergára?

4um5b65d

Ha az ágyazat szempontjából jó is lenne, csúcsmagasság szempontjából biztosan nem.
Ha alacsonyabb az új szegnyereg akkor jó lehet, mivel általában lemezekkel hézagolható/emelhető a magasság.

3m9kaxws5

Kösz az ötletet egyszerü. Azért jobban örülnék egy gravirozott táblának .
Ha lessz sok időm megrajzolom és graviroztatom egy saválló lemezre. Utána lefestem átcsiszolom egy próbát megérne.

svejk

Mesterek!
Ki szeretném cserélni egy nagyfrekis motor forgórészének a tengelyét, és egyben egy olyat készíteni aminek a végén egy ER16-os patronbefogó lenne.
Első körben hőkezelés és köszörülési lehetőség nincs, házi körülmények közt lenne megoldva esztergán egy fogásból majd a kúp bábozva.
(szerkezetii acélból csináltam már ilyet az első marómotoromnál, egész jó lett)
Kérdésem milyen alapanyagot szerezzek a fentiekhez?

Ha nincs ehhez megfelelő anyag, akkor jönne a n.2 hilti fúrószáranyagból megcsinálom ugyanezt köszörülés nélkül és védőgáz(vagy vákum?) alatt hőkezeltetem, de ahhoz már sok kapcsolatot kell felújítani :(

hostya

Nemesített C45 hobby felhasználásra tökéletesen megfelel.

svejk

Ha így kérem tuti nem lehet félreértés, vagy visszakérdezés?  
Mert azt nagyon nem szeretem amikor én magam sem tudom mit akarok venni és még visszakérdez az eladó :)
Tehát az erre vágott menet és a kúp kibírhat annyit amennyi egy hobbynál általában előfordul??

svejk

A másik báb nélküli elképzelt megoldás az lenne hogy röviden fogva az anyagot készre csinálom a kúpot és a menetet.  
Kifogva belerakok egy 10-es patront és egy 10-esre leesztergált segédanyagra a patronnal visszafogom a tengely anyagát és szegnyereggel megtámasztva készre munkálom a tengely többi részét.  
Ebben az esetben balos késre sem lenne szükség :)
Viszont itt is kell bábozni a központfurat elkészítéséhez.
Melyik lehet az egyszerűbb pontosabb megoldás?
Egyéb ötlet?

Az első megoldásnál a bábozást már a tengelyre felszerelt csapággyal együtt gondoltam.  
Ha a bábozás nem lenne központban a kúp készítésénél akkor csak a kúpszög változna ugye?

hostya

A menet és a kúp biztos hogy kibírja a hobby igénybevételt.
Az hogy visszakérdez az eladó az előfordulhat.

Nem tudom kereskedelmi forgalomban előfordul-e a C45 nemesített változatban, én amit eddig használtam az nekem 'csak úgy volt a cégtől'  ,de az garantáltan nemesített volt.

000000000

Sziasztok
Valaki megadná annak a kollégának az elérhetőségét, aki tudna nekem kúpos fahasítót esztergálni?
Köszönöm

Sz.József

Keresd meg a következő nick nevet "KoLa" és katt a nevére ...

bvadkrcds

Sziasztok!
Csapágykeménységű anyagot, mivel lehet esztergálni? Van keményfémlapkás késem, de elpattant. Milyen lapkával lehet megmunkálni? Van egy csomó betű a típusok között… mire kell odafigyelni? Melyikkel mit lehet esztergálni… alu, acél HSS stb…