Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Ezt a gyantát nem oldja az emulzió. Javitottam vele már "T" nútos asztalt ahol reggeltől estig emulzióban úszik már évek óta. Nem reped nem válik le.Nem én találtam ki! gépjavításra használják azok akik nem fórumoznak.

hyn6ys8wt

Akkor a kúpot meg sem kell esztergálnom csak kb-re, az átmérőt meg szorosra. És műgyantából lenne a kúp?
Ha nem drága a műgyanta akkor érdekes lehet ez a megoldás, főleg ha kapható kis kiszerelésben is. Milyen műgyantát használtál?

De mi van ha egyáltalán nincs kúp és csak az átmérőn fekszik fel a tárcsa??? Ezt könnyű lenne megcsinálni...:-)

Rabb Ferenc

Bár a gép hasonlít az esztergához, de a becsülets magyar neve fémnyomó pad. Írd be a Google-ba, hogy fémnyomó, és keresd meg a neked legjobban megfelelő céget.  

A sablon valószínű drágább lesz, mint a két félgömb.

ANTAL GÁBOR

Megnézem mert van egy nagyon komoly doksim (igaz Emu 250)  de rengeteg a hasonlóság.

4um5b65d

Épp akartam is javasolni a hengeres illesztést.
Ha mindig úgy rakod fel a tokmányt, hogy teszem azt a nullás dió felfelé álljon akkor a gravitáció egyfelé húzza minden esetben.
Szépen fog futni akkor is.

hyn6ys8wt

Ez megnyugtató...:-)  Egyébként egy négypofás tokmányhoz és egy síktárcsához kellene...

Sanyi Bá

Meglehet esztergálni a saját gépen is a menesztőtárcsát a kúppal együtt. Első lépés: a tokmányt le kell venni a menesztőtárcsával, majd a kézi szánt elállítani pontossan a kúpszögre (indikátor órával az esztergakés magaságában 0-ra kiórázni), második lépés: tokmány a menesztőtárcsával vissza, az új menesztőt feloldalazni és a kúpot kinagyolni kb  
0,5mm ráhagyással kiesztergálni, a tokmányt levenni mind a kettő tárcsával együtt és rábrobálni a kúpra,és megnézni még mennyit kell a kúpból kiesztergálni, ezt addig folytatni  még a tárcsa 0,05mm van a kúp válától, így már biztos pontos lesz az illeszkedés, akkor sincs nagy baj ha a kúp egy kicsit nagyobra sikerül, oldalazni kell a síktárcsábol még pontos nem lesz.  

Sanyi Bá

Indikátorórával természetesen a kúpot nem elől hanem hátul kell beállítani, hogy a furatban jó irányba esztergáljuk a kúpot.Utolsó müvelet az osztókörök bejelölése.

Farkas Ádám

Ez hogyan működik nem találok róla infót, nevét sem tudom :(  
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/miez/Clipboard02.jpg" border=0>

svejk

Ez vagy valami, vagy megy valahova :)

Farkas Ádám

hát éppen ez az!!!
lehet hogy hozzám kerül egy ilyen, ha tudom valamire használni [#nemtudom]

HJózsi

hostya

Ha esetleg körbe fotóznád, többet látnánk belőle.
Valami hidraulikus (hidro-plasztikus) kütyü lehet igy első ránézésre...

Farkas Ádám

hostya

Elképzelhető hogy ilyen befogónak a lelke...