Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Nagyon piszkálta a csőröm, hogy a menetes kúpot meg lehet e csinálni, egy mezei proletárral, hát ez sikerült.
http://kepfeltoltes.hu/100912/001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
http://kepfeltoltes.hu/100912/003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Szerintem, meddő vita lenne az oprendszrek rangsorolása.
Sok tízmillió elégett Windows felhasználó és néhány tízezer fanatikus, különc erőlködik NÉHA a linuxxal. Ha valamit meg is akar csinálni, akkor valami mást használ.

Szerinted, csak a tárhelyhez fér hozzá.
Mert, még mihez kellene hozzáférnie?
Éppen elég arra, hogy bosszantson.
Ha jól értettem, az illető otthoni gépe is linuxos. Mégis lenyúlták a tárhelye jelszavát. Védelem és kész.
Persze, viszonylagos az is.
Az ágyú és páncél örökös versengése.
Ha nem lenne vírus, mikor vennének az emberek víruskeresőt?
Először a vírust kell megírni, hogy keresni lehessen.
Idegesítő persze, de mit lehet tenni?
Nekem egy ingyenes Avast van. Nagyon szuper.
De rettentően lassítja a gépet.
Hetente újra rakni a Windowst se gyorsabb.

MoparMan

persze, ez nem vita kérdése, lehet inkább csak egyéni fetisizmus :)
én soha nem használnék Windows szervert webkiszolgálónak...
egyrészt mert nem értek hozzá, másrészt drága, és harmadrészt mert sebezhetőbb mint a Linux...persze mindez a saját szubjektív véleményem.
őő, a kolléga mintha azt említette volna, hogy nem a tárhelyén van a favicon, hanem a szolgáltató Apache - netán IIS -  szerverének default beállítása, hogy kiküldi a kliensnek. ilyen formában ugye az adott webszerver van megfertőzve, és ez nagy hiba... én pl. nem engedhetek meg magamnak ilyen blamát, ezért a Linux. a rendszerhez csak én férek hozzá, azt is csak bizonyos feltételek mellett.

Robika37

Szia ,bocs nem engem kérdeztél de a választ itt megleled:http://www2.coromant.sandvik.com/coromant/downloads/catalogue/HUN/CoroKey_2010.pdf" TARGET=_fnew>Sandvik esztergálási kisokos
14. oldaltól taglalja amit a lapka alakokról és méretekről tudni kell.
Forgasd egészséggel , amikor termelésben dolgoztam sokszor segítségemre volt az akkori kiadás írott formája.
Robika

4um5b65d

A sok sárga acélhoz , a fekete korrózió állóhoz.

Robika37

Biztos ??[#ejnye1][#ejnye1]
A fekete lehet Sandvik 4025 lapkaanyag oszt akkor az is acél....a sárga meg (alsó kép) 4015-ös oszt akkor az is acél csak az eggyik kb P20-25 másik meg P15.
Szerintem...

000000000

Köszönöm, ez hasznos olvasmány[#worship]

4um5b65d

Nem biztos, mivel nem ismerem személyesen a lapkákat, de nem csak a szín miatt gondolom amit gondolok, hanem a forgácstörő jellege és a bevonat szín együttes kombinációja alapján.

A felső sárgák nem Sandvik lapkák ez egészen biztos, de a lapka kiképzés miatt P30-tól felfelé gondolnám az alapanyagot. Durva melóra valók.

A lenti sárga nagyon matt színű , ami miatt lehetne rozsdamenteshez, de a lapka közepén látok némi bevonat hiányt ami  vékony bevonatra utalhat épp ezért acél lapkának gondolnám.

A feketénél csak a megérzésemre hagyatkozhatom, de az mint oly soxor máskor, cserben is hagyhat.
Akár mindhárom lapka esetén.

Nézzük meg, hogy van e valami jelölés a lapkán aztán talán közelebb leszünk a megoldáshoz.

Robika37

Na így már kerek a dobozos sör is, :-DD
meg a kolléga is aki kérdezte legközelebb tudja, hogy mit kell nézni..Üdv: Robika

4um5b65d

Basszus most látom, ott is van a lapka dobozán az ISO P35.
Akkor ez biztosan "rabló" acél lapka...

000000000

rendkívül sajnálom, hogy a képem nyomán ekkora hozzászólás forgalom keletkezett és ezennel e téáman utolsó hozzászóláskét csak annyit szeretnék elmondani, hogy itt egyesek oltári magabiztossággal nyilatkoznak olyan témában amihez nyilván halvány lila fingjuk sincs, sőt mi több a saját víruskeresőjük üzenetét is valószínüleg képtelenek értelmezni.
A webtárhelyemen nincs és soha nem is volt favicon.ico, és nem csak én nem látom at ftp hozzáférésemmel, hanem az apache webszerver sem látja, különben a www.csabi.hu/favicon.ico URL-re nem a file not found error 404 üzenetet adná. A biztonság és a windows antagonisztikus ellentétben állnak akár szerver akár kliens oldalról van szó, természtesen én a kliensek tekintetében hoztam szóba a windows. A szerverek területén a windows elenyésző kisebbséget képvisel, mert csak analfabéták (az informatikához) használják. Nem akartam meggyőzni senkitsem arról, hogy ezt vagy azt az oprendszer kéne használni, mindenki el tudja dönteni, hogy neki melyik a megfelelő, de a kényelemnek ára van, ez esetben a folytonos vírusveszély. Én csak azért használok linuxot, mert ezt szoktam meg, ehhez értek, és amikor elkeztem használni, még csak a windows 3.1 meg dos létezett. Nekem soha nem tüntek el leveleim, mert berosszt a windows és az egészet újra kell telepíteni. Levelezőprogramom sosem volt az Outlook expressz talán ezért van az, hogy még ma is megvanak az 1995-ben kapott e-mailjeim.

MoparMan

kösz a megtisztelő bizalmat...
mindenesetre ha most megnézem a korábbi linket, nem sikítanak a vírus és egyéb keresők...
ezek szerint mégis én vagyok a hülye...[#banplz]

000000000

A válaszom nem neked szól hanem csak válaszoltam rá, nem volsz szándékom megsérteni senkit, de a tények lehet nek kellemetlen dolgok.

KoLa

Jó lesz az csak még életlen a menetprofil[#nevetes1]De a 'háttered' az jó![#eljen][#eljen][#eljen][#wave]

MoparMan

folytassuk a csevegőben...ha még akarjuk...