Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Koszi, de a YES késtartót szeretném használni, ezért nem szívesen válnék meg az egyetlen betétjétől. Inkább azon gondolkozom, hogy készíteni lehet-e hozzá betéteket. Láttam valamikor egy fótot, amin saját készítésű betétek voltak, talán épp te csináltad nem?

000000000

Az E400 tudtommal egyedülálló abban, hogy az összes metrikus és coll menetet (amit a gépkönyv szerint tud) a rajta lévő cserekerék készlettel tudja. Csak a modul, diametriál  menethez kell a cserélni, ezért a rajta lévőn kívül összesen 2 db kerék van hozzá gyárilag, de ezek közül is az egyik rajta szokott lenni alapból valamelyik tengelyen. Az alap készlet 24-53-48 a diametiál/modul készlet pedig 37-53/54-24. Tehát elvileg a 37, és 54 fogú kerék lenne a "csere készlet" tartalma, ezt azonban csak a bennfentesek tudják, mivel ritkán van rá szükség.
Na indulok megnézni, hogy kiszabadították-e már a raktár eldugott sarkából a gépet. A fuvarost az előbb hívtam fel, ő készen áll. Remélem minden rendben lesz a szállítással.

robroy007

ha lenne valakinek 115-ös olasz impero késtartóhoz betét korlátlan számban gyakorlatilag vevő lennék rá  

van aki gyártja őket de még nem volt hozzá szerencsém és az ára sem olyan baráti, hogy gondolkozás nélkül onnan vegyek

svejk

Tudna valaki ajánlani egy komoly esztergályos szakit?
Pécsett kellene e hó 25-én helyettesíteni Laslie-t, amíg Ő Székesvehérváron a találkozón oktat és nevettet bennünket:)

000000000

Ezután már nem fogadjuk el a kifogásait. Ha nem jön, kap egy igazolatlant!!!

KoLa

Én el tudnék menni!

KoLa

KoLa

Igen én csináltam 8db-ot, januárban, hozzá és még 80 db csavart is rugóacélból!
De ezek a késtartók jobbak mint az eredeti mert megáll az asztalon! :))) míg a gyárinak ferde az alja és mindíg felborul[#falbav]micsoda tervező mérnökök vannak! [#fejvakaras]

4um5b65d

Az haláli jó lenne, ha valaki tudna helyettesíteni.... [#nyes]

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/vegyes_ez_az/halott.jpg" border=0>

KoLa

Ezek szerint hullaszállítóval kell értemenni!

4um5b65d

Mikor megérkezem azonnal oszlani kezdek....
Így sokkal több emberrel tudok beszélgetni...[#buck]

svejk

Nagy ostobaságot írtam a #11809-ben, hiszen mindenki tudja, hogy ilyen szakembert nem is lehet helyettesíteni :(
De azért eljöhetnél, és Jóskát is magaddal hozhatnád Kaposvárról.
(aztán Őt lehet nem is kellene hazavinned [#violent])

4um5b65d

Szegény Jóskának is fityeg majd a lábujján valami...
[#nyes][#eljen]

svejk

Ha főorsó nélkül tenné be a lábát akkor valószínű :(

4um5b65d

Ne sürgesd már Te !
Jó munkához idő kell... :)