Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Kedves HOZZÁÉRTŐK! Áruljátok el lécci, mitől van és hogyan kerülhető el a következő jelenség:

Mezei acélrúd átmérőzésekor (CCM lapka) az első húsz mm-en tükörfényes felületet készít. Majdnem sírva fakadok a meghatottságtól, olyan szép. Aztán a következő szakaszon olyan, mintha kisbaltával faradtam volna. És ez így váltakozik a teljes hosszon. Anélkül, hogy a fordulat, előtolás, anyag, vagy a Hold állása megváltozna közben [#falbav][#rinya][#conf]

Teaway

Pl. végállás-ütköző finomszabályozása.

000000000

Áááá, nemn akartam! Csak, töbször segítetél már, gondoltam itt a nagy alkalom viszonozni[#nevetes1][#wave]
Persze, egy libát küldhetssz nekem is, már, csak 1 tyúk lebzsel körülöttem[#nevetes2]

4um5b65d

Azt tudom, hogy van és az szabványos is.
Az éppen ezért nem került a listába.
Ezek az emelkedések a 6-os menetátmérőhöz viszont igen csak furcsák.

4um5b65d

Ha a többi forgácsolási paramétert és anyagminőséget is megadnád akkor sem tudnánk segíteni, így meg pláne nem.
Még a lapka pontos típusa is lényeges lehet, illetve, hogy melyik élével dolgozol ?

Ha szabálytalanul követik egymást a tükör és balta felületek akkor vóna egy tippem.
De előbb megvárjuk a többi adatot.

4um5b65d

Basszus, tudhatnád, hogy önzetlenül "segítek" és soha de soha nem várok viszonzást. [#eplus2]

4um5b65d

Ja , azt nem is kérdeztem, hogy megváltozik a forgácskép ?
Gondolom egy folyamatos forgács és szétspriccelő forgács közt változik a kép.

Rabb Ferenc

Az anyag C45, a lapka CCMT060204N-SK. Vc=220m/perc f=0,15mm/f  

Csapágy illesztést készítenék, amihez az előtolást visszavettem 0,04-re. A fordulat változtatásával a folyó forgács apró kis darabokká módosul. A lapka csúcsánál a felület mindig tükörfényes, de a hátrahagyott felület már nem az.  

Próbálkozzam inkább kertásással?

7vpav5d32

A Precise mini patronjai M6X0,7 menettel vannak.  

4um5b65d

Mekkora a fogásmélységed ?
"Praktikeres" géppel dolgozol ?

4um5b65d

Akkor ezek koppintásvédelmi menetek.
Nehogy már jól érezd magad egy esetleges utángyártáskor.

4um5b65d

Megnéztem a lapka típust.
Ha legalább 20-as az átmérőd akkor...
Vágási sebesség jó lesz.
Növeld az előtolást 0,2-re
A fogásmélységet minimum 0,5-re. (átmérőben 1mm)

Ha 20 alatt van akkor növeld a vágási sebességet 260-ra, az előtolást 0,18-ra , a fogásmélység maradjon.

Ha még mindig csinálja a fesztivált akkor tedd 1-2 tizeddel lejjebb a kést a csúcsmagasságból.
De mindenek előtt ellenőrizd a lapkádat, hogy nem vágta e már tönkre egy esetleges túl kicsi fogásmélység.
A C45 nem szereti a kis fogást.

nffab2gnr

Laslie!
Köszönöm a választ de aztán beugrott,hogy neked mindegy mert Te tényleg a szánra locsolod de nálam ha nincs meg az olajnyomás letilt a gép,az meg a viszkozitástól függ Az igaz,hogy az emulzió nehezebben mossa le.Meg tul.képen az ár miatt érdeklődtem mert 1000-2500 Ft/l ár között találtam forgalmazót ugyan arra a minőségre.....no majd még kutakodok.

Rabb Ferenc

Köszi a tanácsokat. Holnap végigpróbálom a változatokat. A gépem EMU200, tehát nem egy brutál szerkezet, de nem is egy zsebvarrógép. A kis fogásmélység az utolsó símításhoz kell, de pont ilyenkor nagyon ocsmány a felület. Tengelyen h7-es méretet nem gondolnám 0,5-es fogásmélységgel. Vagy mégis?  

Köszi mégegyszer!

000000000

Laslie, nagyon köszönöm, bár sokallom, de majd alkuszunk[#worship][#wave]