Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez oké, fordított pofás "eljárás?" [#wave]

KoLa

Ha vissza akarsz fúrni a tokmányból valami késtartóba fogott anyagba akkor először is használj központfúrót majd egy kisebb fúrót mint amilyen furatot akarsz majd a méretes fúrót, ne pedig ujjmarót!

000000000

Amit írsz, működik is [#eljen] , de teljesen nem akarom átfúrni és emiatt szereztem ujjmarót [#fejvakaras]

KoLa

Nem értem[#nemtudom]Ha valamit nem akarsz átfúrni akkor miért kell ahhoz ujjmarót használni?
Én ilyen estekben ha azt akarom hogy a zsákfurat allja derékszöges legyen akkor , még egy fúrót használok aminek a vége 180 fokba van élezve!  ha egy fúrónak előfúrsz akkor a következő fúró nem tud nagyobbat vinni a valós méreténél mert mindíg beáll középre! de egy ujjmaró az egyenlő az ütőkéssel!

000000000

"egy kisebb fúrót mint amilyen furatot akarsz majd a méretes fúrót,"

Az a kissebb fúró mekkora legyen?

000000000

Oké! Igazad van kettő fúró, szerzek még egyet [#worship]  

"egy ujjmaró az egyenlő az ütőkéssel"  

Ezzel tökéletesen egyet értek, tapasztaltam. Viszont síkba marni tökéletes és szép felületet varázsol [#taps]

KoLa

Erre való valóban!

000000000

"Az a kissebb fúró mekkora legyen?" [#rolleyes]

KoLa

12-hez jó lesz a nyolcas de előtte központfúrás!
ha még pontosabbra akarod akkor 10-es ha van gépi dörzsárad akkor 12 helyett 11.8 és aztán a dörzsár kis fordulaton úgy 100-150 rpm körül jó lesz a dörzsárazás!a felfúrásokhoz is vissza kell venni a fordulatot 200rpm körüli-re

000000000

Köszönöm, ez igazán kimerítő válasz [#worship]

KoLa

Na, de aztán jól szóljon :)http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/ideiglenes%20k%e9pek/Elektron%20Git%e1rj%e1hoz.jpg" border=0>

000000000

Király vagy![#eljen]

s7manbs8

Hú, ez aztán nagyon jó lett, köszönöm. Ezen nem fog múlni, meg máson sem, hogy jól szól e, remélem. Úgy látom több is lett, ha egyet elejtek, van másik. :)

KoLa

[#nevetes1]Tegnap fel is adtam a postán!
A 'jól szól't arra értettem hogy majd meghalljuk itt a fórumon![#wave]

KoLa

ÁÁÁ dehogy ! csak udvaribolond![#vigyor3][#wave]